Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bierpassie Magazine viert zijn 100ste editie

Geplaatst op dinsdag 5 september 2023

In september verscheen het 100ste nummer van Bierpassie Magazine. Al 25 jaar lang brengt uitgever en biersommelier Ben Vinken uit Antwerpen, samen met zijn team, om de drie maanden een nieuwe editie uit. Het magazine brengt al een kwarteeuw alle informatie, proeverijen, recensies, foodpairings, getuigenissen en nieuwigheden uit het Belgische bierlandschap. De 100ste editie is een feestelijk nummer, waarin het beste van 25 jaar Bierpassie Magazine naar voor gebracht wordt.

Het nummer wordt uitgebracht op 10.000 exemplaren, zowel in het Frans als in het Nederlands, en verdeeld voor 6,95 EUR via de dagbladhandel en gratis verdeling via de bierwinkels van Prik&Tik.

Uitgever en biersommelier Ben Vinken heeft een missie: bier naar een hoger niveau tillen. Voor zijn magazine proefde hij door de jaren heen met zijn team meer dan 1.000 bieren en beschreef ze in de mooiste bewoordingen, zijn grote leermeester Michael Jackson, de bekende Britse bierexpert, indachtig. Ben pairde de bieren met klassieke Belgische gerechten en de allerbeste kazen. Hij trok de wereld rond voor originele bierverhalen, en gaf meer dan 500 bierproeverijen waarin hij zijn kennis en passie voor bier deelde. Het redactieteam heeft gezamenlijk zo’n 150 jaar bierervaring op de teller staan en dat maakt het blad incontournable in de bierwereld.

In een digitale wereld wordt het Bierpassie Magazine vandaag nog altijd op luxepapier uitgegeven, iets wat bijzonder geapprecieerd wordt door het trouwe lezerspubliek. Het jubileumnummer is bijzonder fraai, met een speciale, glanzende cover en een centerfold met Bens 25 favoriete bieren. De bierfoto’s van de hand van Joris Luyten doen de bierliefhebbers watertanden: “Als je het blad leest, krijg je sowieso goesting in een goed glas bier,” zegt Ben. “Dat heeft veel te maken met de smakelijke beelden. Het succes van het magazine zit hem uiteraard ook in de unieke verhalen, die schuil gaan achter elke pint. Mensen staan er vaak niet bij stil welk vernuftig proces daar achter zit, hoeveel passie daar in gestoken wordt. De titel Bierpassie Magazine is daarom voor mij, na 25 jaar, nog steeds relevant. Ik ben bijzonder trots op het team én op het 100ste nummer. Ik kijk er naar uit om Bierpassie Magazine de komende jaren nog verder te laten groeien.”

Voor de verjaardag van Bierpassie werd ook een speciaal bier ontwikkeld, Saison de Bièrepassion, i.s.m. Brouwerij De Glazen Toren uit Erpe-Mere. Saison De Bièrepassion is een blond bier van hoge gisting dat gebrouwen wordt volgens de aloude Henegouwse Saison-traditie. Het wordt niet gefilterd en is een zuiver natuurbier. Dit feestbier is te verkrijgen in de winkels van Prik&Tik. Het papieren jubileumnummer is te verkrijgen via de dagbladhandel, of online via de online webshop op www.beerpassion.com, voor de prijs van 6,95 euro. Drankenhandel Prik&Tik voorziet 2.000 gratis exemplaren. Nummer 100 verschijnt in de week dat de Belgian Beer World in het Brusselse beursgebouw opengaat. Een gelukkig toeval, maar vooral een hoogdag voor het Belgisch bier.