Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bier! magazine viert 10-jarig bestaan met 40e editie

Geplaatst op donderdag 20 september 2018

Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is op de stand van Kenniscentrum voor Bier de 40e editie van Bier! magazine gelanceerd. Dit gebeurde tijdens een feestelijke borrel ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het onafhankelijke smaakmakende glossy magazine over speciaalbier. Het eerste exemplaar van de 40e editie werd door uitgever/hoofdredacteur Fedor Vogel symbolisch overhandigd aan biergoeroe Hans Glandorf. Zijn hoofd sierde namelijk tien jaar geleden de eerste cover.

In tien jaar tijd is Bier! magazine uitgegroeid tot een toonaangevend en gerespecteerd magazine in de bierwereld in de Benelux. Bovendien is het magazine in alle opzichten sterk gegroeid: Bij aanvang in 2008 had het magazine een omvang van 64 pagina’s, de 40e editie is 116 pagina’s dik. De oplage is in tien jaar gegroeid tot 12.000 exemplaren, waaronder een groeiend aantal abonnees en stijgende losse verkoopcijfers in print en digitaal. Ook kwalitatief is het magazine steeds weer verbeterd, mede door een uitdijend redactieteam met bekende Nederlandse bierredacteurs.

Inhoud Bier! nummer 40 rond thema ‘10’
De 40e editie is een extra feestelijke en dikke uitgave waarin het getal ‘10’ in veel rubrieken centraal staat. Zo heeft de redactie 16 prominenten uit de bierwereld ondervraagd over de belangrijkste ontwikkelingen in laatste tien jaar in de bierwereld, alsmede over hun visie op de komende tien jaar. Daarnaast heeft Bier! tien brouwerijen bezocht die ook in 2008 zijn begonnen en 10 jaar bestaan. Deze brouwers zijn op feestelijke wijze geportretteerd. De vaste rubriek ‘Voorgeproefd’ heet dit keer Rondom 10; het proefpanel heeft 10 gerstewijnen van om en nabij de 10% alcohol gekeurd. Bovendien staat in deze editie een reportage over het nieuwe Nederlandse trappistenbier Zundert 10. Verder reportages over de brouwerijen Eembier in Elburg en de Antwerpse Brouw Compagnie van Seefbier. En uiteraard alle andere vaste rubrieken die de trouwe lezers van Bier! magazine gewend zijn.

Over Bier!
Bier! magazine wordt uitgegeven door Birdy Publishing BV uit Zwijndrecht en verschijnt vier keer per jaar. Een abonnement kost € 25,50 per jaar. Bier! is ook te koop in de losse verkoop in de betere boek- en tijdschriftenwinkels, of online via de website www.biermagazine.nl. Daarnaast is Bier! ook als digitaal magazine te koop, bijvoorbeeld door de app MagZine.nu te downloaden of via www.leeslounge.nl. Birdy Publishing is naast Bier! ook uitgever van Brouw! magazine (lijfblad voor de craft- en hobbybrouwer), Bierradio.nl (streaming radiozender met jazzy funky muziek en ieder uur biernieuws) en verschillende bierboeken zoals recent ‘Rivier van Bier’ van Henri Reuchlin en ‘Biericonen der Lage Landen’ van Toon van den Reek en Jan Machiel van Bragt.