Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bevog Brauhaus uit Oostenrijk kondigt ‘Hagger 02|21’ aan

Geplaatst op donderdag 25 maart 2021

In 2014 liet Vasja Golar de wereld kennismaken met de allereerste Hagger Blend. Een Barley Wine gerijpt op verschillende eikenhouten vaten, die vervolgens samengebracht worden tot een ultieme smaakbeleving. Nu, zeven jaar later, onthult hij de nieuwste editie van deze unieke lijn bieren: Hagger 02|21, volledig gerestyled en gaver dan ooit! Met de Hagger bieren weet de Oostenrijkse brouwerij Bevog Brauhaus al jaren hoge ogen te gooien in de bierwereld, door iedere keer weer een unieke blend te presenteren.

Kenmerken van gedroogd fruit, donkere en zoete karamel, vanille, kokos, cacao en bessen zijn terug te vinden in zowel de geur als smaak van dit bier. Dit is het resultaat van een complex brouwproces en een zorgvuldig gecontroleerde, vatrijping. Bij het eerste design van de Hagger, kwam de Brouwerij op het idee om de flessen in kleurrijke paperbags te verpakken. Dit gaf een unieke en enigszins mysterieuze uitstraling mee aan het bier. Ook kregen de flessen een waxlaag, die moest voorkomen dat er zuurstof via de kroonkurken bij het bier zouden komen. Na het succes van de eerste editie, werd besloten om ieder jaar hetzelfde patroon op de flessen te zetten, maar dan met een ander caleidoscoopfilter.

Dit jaar vonden de brouwers dat het tijd was voor een nieuwe look voor Hagger. “We zijn meer volwassen geworden, maar nog altijd kinderlijk.” zoals ze zelf zeggen. De papieren wikkel is verdwenen, het bierdopje met waxlaag vervangen door een kurk en ook het design heeft een volledige upgrade gehad. Over de nieuwe vorm van de fles zegt Vasje het volgende: “We waren erg enthousiast over deze vorm fles! Deze zal vanaf heden dan ook gebruikt gaan worden voor al onze Barrel Aged-bieren”. Daarmee laat de oprichter van Bevog doorschemeren dat er meer vatgerijpte parels verwacht kunnen worden van de brouwerij! Hagger 02|21 zal begin april beschikbaar komen via slijterijen en (online) bierwinkels.