Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Belgium Beer Week op 23-29 augustus in heel België

Geplaatst op donderdag 19 augustus 2021

De Belgium Beer Week loopt van 23 tot 29 augustus 2021 met bars, brouwers, bierexperts, tap takeovers, games, food pairings en zoveel meer, zo zie je op www.BelgiumBeerWeek.be. Deze tweede editie vindt plaats in meer dan 60 deelnemende bars, brouwerijen en andere locaties in Antwerpen, Brussel, Leuven, Brugge, Gent, Mechelen, Luik en Namen. Deelnemende partijen bieden gedurende deze week samen meer dan 150 evenementen aan, waar Belgen en internationale bezoekers zich laten onderdompelen in een variëteit van talloze kleinschalige acties en evenementen.

Foodpairings, tap & bar takeovers, collabs, blind tastings, bottleshares, brunches en andere evenementen maakten de eerste editie van de Belgium Beer Week een groot succes. Dieter Proost, Bas Boiy en Ahmed ElAmin, de organisatoren van de Belgium Beer Week, zeiden dat het evenement de Belgische biercultuur en de comeback van de bierscene in het hele land viert. “Het evenement is een showcase van de Belgische biercultuur en het enthousiasme dat mensen overdragen die gepassioneerd zijn door hun vak/hobby.” zei Bas. “De editie van dit jaar volgt op de enorm succesvolle editie van 2020, met meer dan 55 bierevenementen op 30 locaties in Antwerpen en Brussel. De originele activiteiten brachten veel mensen op de been. Dit om te genieten in hun stamkroeg of door nieuwe zaken te ontdekken. Voor de editie van 2021 gaan we groter en nog beter door uit te breiden naar meer plaatsen in België.”

Belgium Beer Week wordt ondersteund door Beer Idiots vzw., een stichting die nieuws en informatie over biercultuur publiceert (www.idiots.beer). Het inschrijvingsgeld van € 20 dat de deelnemers aan de Belgium Beer Week betalen, wordt volledig besteed om de evenementen te promoten en mensen naar de venues te trekken.