Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Belgian Beer World opent de deuren op 9 september

Geplaatst op maandag 28 augustus 2023

Na enkele jaren renovatie is het op 9 september eindelijk zover: het nieuwe bierbelevingscentrum Belgian Beer World opent de deuren in het majestueuze Beursgebouw in Brussel. Het wordt een ontmoetingsplaats waar bierkenners en liefhebbers zich kunnen verdiepen in de rijke biertraditie van België. België kent een bijzonder rijke biercultuur die in 2016 zelfs erkend werd als Immaterieel Cultureel Erfgoed van UNESCO. Reden te meer om deze biercultuur in de kijker te zetten in het grootste interactieve biercentrum ter wereld.

Belgian Beer World brengt een interactieve reis doorheen de geschiedenis van het Belgische bier en leert je aan de hand van heerlijke anekdotes de Belgische biercultuur kennen. Het brouwproces wordt in detail uitgelegd en multisensoriële ateliers bieden de kans om de vele aroma’s en smaken van bier te ontdekken.

Drankje in de Skybar

Maar het belevingscentrum biedt meer. Op het einde van je bezoek krijg je een gratis bierproeverij in de Skybar, gelegen op het dak van het monumentale Beursgebouw. Het terras is 350 vierkante meter groot en biedt een adembenemend uitzicht over Brussel. Om het bezoek helemaal af te maken kan je in de Belgian Beer Shop terecht voor een unieke collectie van bierproducten en een prachtige selectie van Belgische bieren.

Bierfestivals in het najaar
Naast de opening van Belgian Beer World kan je in Vlaanderen weer genieten van enkele verfrissende bierfestivals. Brussel opent dit najaar de dans met het Belgian Beer Weekend. Hier kan je sfeervol genieten op de Brusselse Grote Markt.
In Poperinge staan de Bier- en Hoppefeesten op het programma. Voor de 25ste keer baadt het centrum van Poperinge in een sfeer van bier en hop met als hoogtepunt de Hoppestoet die op zondag 17 september door het centrum trekt.
BXLBeerFest ontvangt eind september dan weer meer dan 60 Belgische en internationale artisanale brouwers. Het festival in Brussel brengt naast degustaties ook tap takeovers, bierrondleidingen en zoveel meer.
In Antwerpen kan je terecht voor het Modeste Bierfestival. Op de terreinen van brouwerij De Koninck kan je bij zo’n 40-tal standhouders terecht voor bekende en minder bekende lokale bieren.

Overzicht aankomende festivals:

Belgian Beer Weekend (Brussel): 1 september – 3 september 2023

Bier- en Hoppefeesten (Poperinge): 15 september – 17 september 2023

BXLBeerFest (Brussel): 30 september – 1 oktober 2023

Modeste Bierfestival (Antwerpen): 30 september – 1 oktober 2023