Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Beleef de hopoogst in Yakima samen met vandeStreek bier

Geplaatst op zondag 11 februari 2024

In het hopgebied van Amerika ruikt het tijdens de oogst op straat overal naar hop. Uiteraard komt deze geur van het veld, maar ook uit de tapleidingen van allerlei horeca in de vorm van Fresh Hop bieren. Never Ever Blue organiseert samen met Ronald en Sander van de Streek een gezamenlijke reis naar Portland en Yakima van 23-29 september 2024. Tijdens deze reis zullen ze de hop volgen. Van de eerste bestuivingen – om tot nieuwe variëteiten te komen – tot het opkweken van grote volumes, volle velden, de oogst, plukken, verwerking tot pellets én natuurlijk het glas!

Fresh hop-bieren zijn een grote kans in Nederland omdat we middenin Europees hopland wonen en verse hop in het seizoen redelijk makkelijk te verkrijgen moet zijn. Hoe groot die kans is? Dat kun je samen meemaken in Oregon en Washington state van 23-29 september 2024.

De reis heeft een educatief, inspirerend karakter en met de deelnemers verwachten ze een band voor het leven op te bouwen door een unieke ervaring samen door te maken. Het programma is interessant voor Brouwers, Sommeliers, Horeca en bierliefhebbers.

Enkele hoogtepunten:

  • Leer alles over hop en de keten van grond tot glas
  • Proef nieuwe variëteiten hop en leer hoe die tot stand komen
  • Prikkel jezelf en bezoek 20+ brouwerijen in een week
  • Bouw een blijvende band met een groep serieuze en geïnteresseerde medereizigers

Kosten:

De reis gaat tussen de €3200,- en €4500,- per persoon kosten, afhankelijk van het aantal inschrijvingen (15-25). Never Ever Blue organiseert veel handelsmissies en als deze reis voor jou als zodanig wordt gekwalificeerd is er een RVO-subsidie van €1500,- per bedrijf beschikbaar. De kosten voor deze reis worden gefactureerd door Never Ever Blue, geen gedoe dus met 100 Amerikaanse bonnetjes en volledig aftrekbaar.

Interesse of meteen inschrijven?https://form.jotform.com/240284456948366