Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bekendmaking winnaars 7e Dutch Beer Challenge via live-stream 12 mei

Geplaatst op woensdag 5 mei 2021

Op donderdag 22 april 2021 vond in Rotterdam voor de zevende keer de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) plaats. Alle ruim 800 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd één of meer van hun bieren in te schrijven: in totaal zijn 539 bieren aangemeld en ingestuurd. De bekendmaking van de winnaars zal als gevolg van de corona-crisis opnieuw via een live-stream plaatsvinden op woensdag 12 mei van 14.00 tot 14.45 uur, https://www.facebook.com/DutchBeerChallenge.

Op woensdag 12 mei 2021 maken bestuur van de Stichting Dutch Beer Challenge en de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend via een live-stream op de Facebookpagina van Dutch Beer Challenge van 14.00 tot 14.45 uur. De bijbehorende gouden, zilveren en bronzen medailles zullen dan nog niet uitgereikt worden aan de winnaars. Dat gebeurt op een nader te bepalen datum en plaats wanneer de maatregelen rond de corona-crisis dat toelaten. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2020’ wordt op 27 mei 2021 bekendgemaakt, ook via een live-stream tijdens de opening van de 9e Week van het Nederlandse Bier, van 16.00 tot 16.15 uur.

Hoe kun je de bekendmaking van de winnaars volgen?

De speciale live-stream van de uitreiking zal te zien op de Facebookpagina van de Dutch Beer Challenge. Je vindt deze pagina door te zoeken in Facebook op ‘Dutch Beer Challenge’ of ga naar https://www.facebook.com/DutchBeerChallenge. Als je voor 12 mei de pagina leuk vindt (druk op de ‘vind-ik-leuk’ knop bovenaan de pagina) zul je op de dag zelf een melding krijgen dat de stream van start gaat. Wil je de live-stream delen als trotse brouwer, bezoek dan dezelfde Facebook-pagina op 12 mei iets voor 14.00 uur en druk onderop bij het aankondigingsbericht op ‘delen, en dan ‘delen op je pagina’. Op die manier krijg de uitreiking de maximale aandacht die het Nederlandse bier verdient.

Vakkundige juryleden

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 800. De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de eerste editie van de Dutch Beer Challenge in 2015 waren er 155 Nederlandse bieren in competitie. In 2016, tijdens de 2e Dutch Beer Challenge, waren er 239 bieren in competitie. Tijdens de derde editie in 2017 waren er 298 bieren ingestuurd en tijdens de vierde editie bijna 400. Tijdens de vijfde editie in 2019 waren 441 bieren aangemeld, tijdens de zesde editie 400 en dit jaar dus een recordaantal van 539 bieren. Deze Nederlandse bieren werden blind geproefd en gekeurd door 32 Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters, ‘beerjudges’ en specialisten. De jury proeft blind in een aantal hoofdcategorieën en verschillende subcategorieën.

Belangrijkste doelstellingen

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

1.     De promotie van de Nederlandse biercultuur;
2.     Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers;
3.     Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument;
4.     Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Over de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit:

  • Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitter
  • Rick Kempen (Bier&cO), secretaris
  • Marco Philipsen (Mitra), penningmeester
  • Henri Reuchlin (Bierburo)
  • Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. www.brusselsbeerchallenge.com).

De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl