Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BeerGeeks en Holland Craft Beer komen met Adventskalender Box

Geplaatst op woensdag 14 oktober 2020

Nederlandse Craft/Micro Brouwerijen slaan handen ineen met Facebook groep ‘Beer Geeks’ en lanceren een Adventskalender onder de naam: A DUTCH XMAS BEER (ADVENT)URE. Dit ter ondersteuning van de kleinere Nederlandse brouwerijen waarbij tevens een deel van de opbrengst gedoneerd wordt aan Stichting ALS.

Onder de naam HOLLAND CRAFT BEER werken 140 (vaak kleinere) Nederlandse Craft/Micro Brouwerijen samen op het gebied van landelijke distributie richting horecazaken en slijterijen. BeerGeeks is een Facebook-groep van 14.000 bierminnende particulieren die jaarlijks acties op touw zetten voor goede doelen, waarbij Stichting ALS de belangrijkste is. BeerGeeks is ontstaan in 2013. Eén van de stichters heeft persoonlijke binding met ALS en zodoende is Stichting ALS ‘geadopteerd’ door de groep als goed doel.

Tijdens de eerste Lock down afgelopen maart hebben beide organisaties elkaar gevonden door vanuit ieders invalshoeken bierpakketten te promoten ter ondersteuning van de kleinere Nederlandse brouwerijen en ter ondersteuning van de horeca. Nu lanceren beide partijen samen een Adventskalender Box voor de maand December, bestaande uit 24 bieren van Nederlandse makelij. Veelal kleinere Nederlandse brouwerijen en de meeste niet zo bekend. Hiermee worden deze brouwerijen in de tijdelijke lockdown ondersteund. Van elke verkochte Adventskalender Box gaat € 10,00 naar Stichting ALS.

Hoe het werkt?

Vanaf 15 oktober 2020 kun je op verschillende plaatsen de Adventskalender Box bestellen:

https://www.hollandcraftbeer.nl/brouwerijen/beer-geeks-holland-craft-beer

https://beergeeksbeatals.nl/winkel/

De Boxen worden uitgeleverd vanaf week 47.

Voordeel voor Stichting ALS:

  • Ze hopen hiermee een mooi bedrag voor dit goede doel op te halen. Ze zullen dit bekend maken begin december.

Voordeel voor de deelnemende kleine Nederlandse bierbrouwerijen:

  • Zij kunnen hun naamsbekendheid vergroten en in deze moeilijke tijd krijgen ze een impuls door de verkoop van bieren.

Voordeel voor de BeerGeeks-groep:

  • Liefhebbers kunnen thuis elke dag genieten van Nederlands bier en zij ontdekken op deze manier ook nieuwe Nederlandse brouwerijen. Ze steunen zowel deze brouwerijen als ook het goede doel.

Voordeel voor de strijd tegen COVID-19

  • Er is met deze Adventskalender voldoende reden om thuis in klein gezelschap te genieten van een mooi Nederlands product in de komende tijd.