Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

‘BeerGeeks’ Beat ALS brouwt met 84 brouwers 5e mega-collab voor het goede doel

Geplaatst op woensdag 17 januari 2024

Vierentachtig (84) brouwers gaven dinsdagmiddag 16 januari acte de présence in Eindhoven om bij Lighttown Brewers in Eindhoven gezamenlijk een bier te brouwen voor Stichting ALS Nederland. In de afgelopen vier jaar is met de actie ‘BeerGeeks Beat ALS’ bijna 300.000 euro opgehaald voor onderzoek naar deze dodelijke ziekte. Voor het 5e jaar is de actie van de BeerGeeks al meer dan behoorlijk op stoom. Dit jaar is de keuze gevallen op het brouwen van een Imperial Weizen met Palo Santo-hout en sinaasappel met de naam ‘Viva la Vida’. De ABV zal net onder de 10% komen.

Met allerlei acties van individuele leden, de bijdragen van de brouwers en slijters is al ruim 31.000 euro opgehaald. En dan moet het bier nog verkocht worden. De Facebookgroep BeerGeeks bestaat inmiddels tien jaar en is in die tijd uitgegroeid tot een actieve groep met ruim 17.000 leden. Bierliefhebbers verenigen zich hier om hun passie voor speciaalbier te delen en uiteraard is Bier! magazine én Brouw! magazine dan ook aanwezig.

In 2013 kreeg een van de BeerGeeks-leden Oscar Wagner de diagnose ALS. Al snel zocht Oscar contact met de Stichting ALS Nederland die hem vroeg mee te doen met de campagne ‘Ga door met mijn strijd’. Oscar was in zijn vrije tijd DJ, liefhebber van house-, hardcore- en deep house-muziekstijlen. Hij werd lid van de BeerGeeks en raakte bekend in het wereldje. Slechts twee jaar later overleed Oscar op 40-jarige leeftijd. Hij heeft ook nog een eigen bier kunnen ontwikkelen ‘De Strijdende Kater’. Het werd de aanzet voor de BeerGeeks-Facebookgroep om elk jaar heel veel geld in te zamelen voor de Stichting ALS middels de verkoop van een speciaal gebrouwen bier.