Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Beer Geeks Beat ALS 2021 op weg naar de finale

Geplaatst op donderdag 18 maart 2021

Op zaterdag 27 maart 2021 proosten de Beer Geeks samen tegen ALS tijdens de Release Party Beer Geeks Beat ALS ’21. Ze gaan live van 14.00 uur tot 18.00 uur vanaf vandeStreek Bier in Utrecht. Het online event is live te volgen op de pagina facebook.com/BGBALS. Tijdens de uitzending wordt de cheque met het totaalbedrag van de actie Beer Geeks Beat ALS overhandigd aan de Stichting ALS.

De teller staat inmiddels bijna op 50.000 euro, maar de opbrengsten van de verkoop van de six-packs met de unieke ALS-bieren komt daar sowieso nog bij. De bieren zijn vanaf 25 maart te koop in een groot aantal verschillende slijterijen en bierwinkels.

Luka & the lights

Op de etiketten van de Beer Geeks Beat ALS-bieren speelt robot Luka de hoofdrol. Het verhaal van Luka is geschreven door Sascha Groen en haar man Anjo Snijders (ALS/PSMA patiënt). Luka helpt ouders, grootouders, artsen en leerkrachten om ALS uit te leggen aan kinderen. Er is nergens ter wereld zoiets als dit. Bovendien helpt Luka kinderen ALS uit te leggen aan hun vriendjes, vriendinnetjes en klasgenoten. Meer informatie over Luka en over de inzamelingactie voor het maken van een korte Luka-animatiefilm met behulp van een professionele animatiestudio op: ALSrobotLuka.nl. Je kunt de ALS robot Luka ook volgen op Facebook.

Release Party Beer Geeks Beat ALS ’21

Tijdens de release party op 27 maart worden niet alleen alle zes bieren uit het unieke Beer Geeks Beat ALS six-pack geproefd en besproken, maar wordt ook de kennis van de kijkers getest in een vermakelijke quiz. Verder komt een aantal deskundigen aan het woord. Ook probeert de organisatie de kijkers nog wat laatste euro’s uit de zak te kloppen met als doel een zo hoog mogelijk bedrag op de cheque voor Stichting ALS Nederland. Aan het eind van de middag wordt deze cheque met het voorlopige totaalbedrag overhandigd aan ALS Nederland.

De brouwerijen

In totaal hebben 57 brouwerijen meegedaan met de actie Beer Geeks Beat ALS. De zes bieren zijn gebrouwen bij: Bax Bier in Groningen, Frontaal in Breda, Kompaan in Den Haag, Moersleutel in Alkmaar, vandeStreek Bier in Utrecht en Walhalla in Amsterdam. De overige 51 brouwerijen hebben meegedacht over de recepten en/of de handen uit de mouwen gestoken tijdens de brouwdagen.

Informatie en donaties

Voor nieuwtjes: https://www.facebook.com/BGBALS

Voor nieuws, merchandise en de ‘tussenstand’ www.beergeeksbeatals.nl 

Voor donaties en/of het aanmelden van eigen actie(s) kijk op: www.alsacties.nl/campagne/beergeeksbeatals2020