Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BBQ Bier is culinaire aanvulling

Geplaatst op dinsdag 24 juli 2018

Bij de barbecue drinkt de Nederlander graag een biertje. Maar welke soort past daar nu het best bij? De Edese conceptdenker en ondernemer Stefan Verschoor heeft het antwoord op deze vraag. Samen met een lokale brouwerij bedacht hij een groots idee. Deze zomer lanceert hij BBQ bier op de Nederlandse markt: een bier waarvan de smaak en stijl speciaal is ontwikkeld voor de beste bier-spijsbeleving bij de barbecue.

Warme dagen
De inspiratie voor het ontwikkelen van BBQ Bier putte Verschoor uit zijn eigen barbecue-ervaring: “De barbecue gaat regelmatig aan op warme dagen. Daarom moet het bier in de eerste plaats verfrissend zijn, een echte dorstlesser. Om lekker lang te genieten van het barbecueën en het drinken van bier, is een laag alcoholpercentage wenselijk. BBQ Bier bevat maar vier procent alcohol.”

Balans
Hoewel gerechten van de barbecue veelal stevig zijn, is dit bier dat juist niet. Verschoor: “Wanneer je gaat barbecueën moet je er vaak alert op zijn dat je niet te snel vol zit. Daarom mag het bier wat je ernaast drinkt vooral niet te zwaar zijn. Daarbij zijn de stukken vlees of vis vaak kruidig en gemarineerd. Daarom is BBQ Bier fris van smaak en heeft een klein bittertje. Dat brengt een gerecht met kruiden en scherpe sauzen in balans.”

Belevingswaarde
Verschoor runt in het dagelijks leven reclamebureau Veconet. Daar ontdekte hij de stijgende behoefte aan concepten met een sterke belevingswaarde. De barbecuewereld was wat hem betreft nog niet compleet zonder een bijpassende drank. Het concept besprak hij met Brouwerij Heuvel in Langbroek die het bier nu brouwt, verkoopt en distribueert. Het speciaalbier komt nu in het schap én op de tap onder de alleszeggende naam: BBQ Bier.

Bijpassend
Masterchef Henk van Keulen én Het Bilderberg Hotel in Wolfheze serveren BBQ Bier al van de tap. Verschoor: “In het hogere segment horeca is het gebruikelijk om bij elk gerecht een bijpassende drank te serveren. Meestal is dit wijn. Verrassend genoeg reageerde juist deze sector heel positief op dit concept dat bier en barbecue met elkaar verbindt.” Het bier wordt gelanceerd als complete beleving en heeft bijpassende artikelen zoals diverse modellen koeltassen, ovenwanten en schorten. Vanaf deze week is BBQ Bier op fles verkrijgbaar bij diverse supermarkten. Verder is het bier in een aantal speciaalzaken te koop. Bekijk de actuele verkooppunten op www.bbqbier.com.