Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

BBP opent nieuwe taproom in Baljuwstraat in Elsene (Brussel)

Geplaatst op woensdag 30 juni 2021

Ondanks de moeilijke periode van de afgelopen maanden, heeft Brussels Beer Project niet stilgestaan. Dit geldt voor het bouwen van hun nieuwe brouwerij, die een capaciteit van 35.000 HL heeft, alsmede voor het inrichten van de gloednieuwe taproom in Elsene (Brussel). BBP opent op donderdag 1 juli de deuren van BBP Bailli! De nieuwe Brusselse taproom van BBP heeft meer dan 30 tapkranen. Eind 2021 volgt dan ook nog de opening van de nieuwe brouwerij in Anderlecht.

BBP zocht meer dan twee jaar naar een hippe plek in Brussel als tweede locatie naast de historische brouwerij met taproom in Dansaert. De tweede taproom, BBP Bailli, komt nu in de Baljuwstraat 1, Elsene, een bruisende wijk in Brussel. BBP Bailli heeft een ruime keuze aan moderne bieren in een eigentijdse sfeer, zoals we van BBP kennen, de brouwerij die telkens de brouwcultuur blijft vernieuwen.

New Wave bier

BBP Bailli werd ontworpen om een unieke ervaring te bieden rondom bieren van de tap. Brusselaars krijgen nu een prachtig, tweede adres om van innovatieve bieren te genieten. Eind 2021 volgt dan ook nog de opening van de nieuwe brouwerij in Anderlecht. Het was belangrijk voor Brussels Beer Project om een tweede adres te hebben in Brussel. Deze plek moest op een locatie zijn in de stad waar het allemaal begon en waar hun gemeenschap en fans het meest aanwezig zijn. In BBP Bailli zal geen sprake zijn van surfen op een encyclopedie van honderd abdijbieren. Je vindt er alleen craft, oftewel new wave bier. BBP zal daar zijn volledige selectie aanbieden en omdat het één nieuw bier per week brouwt, zullen toekomstige stamgasten wekelijks een nieuw bier kunnen verwachten. 

Het EK staat ook nog op de kaart

We kenden de Michael Collins als de sportbar in de buurt, BBP Bailli zal deze sportsbar eer aan doen en zal op zijn terras en binnen meer dan tien schermen plaatsen om geen seconde van deze spannende eindfase van het EK voetbal te moeten missen. Speciaal voor de locatie werd in Dansaert een door de Dublin-legende geïnspireerde Stout gebrouwen en heeft BBP verschillende ‘Now or Never’-vaten koud gezet om de nationale ploeg met waardigheid te ondersteunen.