Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bavaria driemaal in de prijzen met pils en alcoholvrije bieren

Geplaatst op vrijdag 19 april 2019

Tijdens de vijfde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ viel Bavaria driemaal in de prijzen. Bavaria pilsener won zilver in de categorie ‘pils’ en in de categorie ‘alcoholvrij/ alcoholarm’ gingen Bavaria 0.0% en Bavaria 0.0% IPA er met de bronzen en zilveren plak vandoor. Een jury bestaande uit zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten deelden de prijzen uit. Er werden maar liefst 441 bieren in 25 categorieën beoordeeld.

Bavaria is pionier op het gebied van alcoholvrij bier en heeft een breed assortiment 0.0% bieren. Met Bavaria 0.0% IPA voegde de Brabantse familiebrouwer onlangs opnieuw een innovatie aan dit ruime aanbod toe. Florent Renders, Marketing Manager Bavaria bij Royal Swinkels Family Brewers: “We zijn al meer dan 40 jaar pionier in de categorie ‘alcoholvrij’ en blijven ons constant verbeteren. We proberen zo het allerbeste alcoholvrij bier te bieden voor de consument. Dat de jury erkent dat Bavaria pilsener, de verbeterde 0.0 % en de nieuwe 0.0 % IPA zo smaakvol zijn en daarom deze prijzen verdienen is een hele mooie waardering voor onze brouwers die hier zo hard aan gewerkt hebben. We brouwen hier al 300 jaar bier bij brouwerij Bavaria en zijn enorm trots dat die jarenlange expertise bekroond is.“

Eerder publiceerde de koepelorganisatie van Nederlandse Brouwers nieuwe cijfers waaruit blijkt dat de consumptie van alcoholvrij bier vorig jaar weer is toegenomen. Uit het onderzoek komt ook naar voren dat inmiddels bijna de helft van de bierdrinkers wel eens voor bier met minder alcohol kiest. Bavaria biedt bierliefhebbers maar liefst vijf varianten alcoholvrij bier: Bavaria 0.0%, 0.0% Wit, 0.0% Radler Citroen, 0.0% Fruity Rosé en 0.0% IPA.