Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Bavaria 0.0% nu ook verkrijgbaar in het bekende halve krat

Geplaatst op maandag 7 juni 2021

Vanwege het succes van de nieuwe Bavaria 0.0% introduceert Bavaria, één van de biermerken van Swinkels Family Brewers, nu ook Bavaria 0.0% in krat. De Brabantse familiebrouwer, van oudsher dé 0.0%-brouwer, introduceerde eind vorig jaar het nieuwe alcoholvrije bier. Vijf jaar onderzoek en de ontwikkeling van een volledig nieuwe brouwinstallatie gingen vooraf aan deze introductie, waarmee de brouwer een nieuwe standaard op het gebied van alcoholvrij bier wil zetten.

Dankzij deze nieuwe brouwinstallatie kan de alcohol onder zeer lage temperatuur uit het bier worden gehaald, waardoor de pilssmaak optimaal behouden blijft. Vanaf vandaag is het alcoholvrije bier ook te verkrijgen in het bekende halve kratje. Huub In der Rieden, directeur Retail Nederland bij Swinkels Family Brewers: “Onze nieuwe Bavaria 0.0% is enorm goed ontvangen door zowel retailer als consument en we hebben hiermee onze nummer twee-positie in het segment verder verankerd. We verwachten dat de groei in het 0.0%-segment verder doorzet, doordat consumenten meer bewuste keuzes maken en omdat alcoholvrij bier écht lekker is. We zien al dat de shopper gemiddeld meer dan 1 sixpack meeneemt tijdens een shopping trip. Daarom is een 12-krat een perfecte toevoeging aan ons assortiment.”

Beschikbaarheid Bavaria 0.0 in krat

Het 0.0% krat stroomt vanaf 7 juni in bij alle Jan Linders supermarkten. De familiebrouwer rolt dit vervolgens verder uit en de krat zal naar verwachting begin 2022 beschikbaar zijn in alle supermarkten.