Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Barman Beerlovers Bar viert 10.000ste Ratebeer-beoordeling met tien unieke brouwsels

Geplaatst op vrijdag 27 juli 2018

Op zaterdag 28 juli 2018 wordt de tap opengezet bij de Beerlovers Bar in Antwerpen. Lokale barman Dylan Verduyn viert die avond zijn 10.000ste bierbeoordeling op Ratebeer, de website waar beergeeks naar hartenlust talloze bieren en relevante locaties kunnen beoordelen. Naar aanleiding daarvan werden er 10 unieke brouwsels gecreëerd in samenwerking met tien brouwerijen van over heel de wereld.

Muzieknummer
Naar Ratebeertraditie wordt er voor de 10.000ste beoordeling een bijzonder bier gebrouwen voor de recensent. Beergeek en mankracht achter Siris About Beer Dylan Verduyn zag het net wat grootser. “Ik ben een partnerschap aangegaan met maar liefst tien bijzondere brouwerijen over heel de wereld, van een lokale Antwerpse brouwerij tot een van de meest gegeerde brouwerijen in Amerika. Elke brouwerij voorziet op zaterdagavond in de Beerlovers Bar een buitengewoon brouwsel, allen in een andere bierstijl”, vertelt Dylan enthousiast. Die tien bieren krijgen eveneens een unieke naam. Elk bier wordt vernoemd naar een bepaald muzieknummer dat past bij de brouwerij, en vanzelfsprekend maken deze songs ook deel uit van de playlist van die avond.

Van 10.000 naar 10 bijzondere bieren
Het partnerschap met deze 10 brouwerijen gebeurde niet zomaar. “Ik koos bewust voor de kleine, zelfstandige brouwerijen die elke keer opnieuw onberispelijke kwaliteit leveren”, aldus Verduyn. Een samenwerking met de bewonderenswaardige personen achter die brouwerijen was dan ook een kans die hij met twee handen greep. Verder ging Verduyn samen in zee met een Amerikaanse meadery, voor een verrassende smaak als elfde brouwsel.