Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

‘Back to Basic’ is thema Dutch CRAFT Beer Conference 2024

Geplaatst op vrijdag 10 november 2023

Bierbrouwers uit het hele land verzamelen op woensdag 31 januari en donderdag 1 februari 2024 in ‘s-Hertogenbosch voor de jaarlijkse Dutch CRAFT Beer Conference. Dit jaar staat de 8e editie van de jaarlijkse conferentie in het teken van ‘Back to Basic’. Het belooft wederom een interessante conferentie te worden voor iedereen met passie voor het brouwen dan wel leveren van bier. Zowel leden als niet-leden van CRAFT zijn van harte welkom. Je kunt op 31 januari ook deelnemen aan het sociaal programma met een bezoek aan Lighttown Brewers.

Sociaal programma

Kom alvast in de stemming voor de conferentie tijdens het sociale programma. Deze informele middag en avond biedt een unieke kans om jouw kennis én netwerk uit te breiden. Het programma start in ‘s-Hertogenbosch waarna de touringcar alle deelnemers meeneemt naar de nieuwe Eindhovense brouwerij Lighttown Brewers. Geniet hier van een heerlijke bierproeverij, een interessante rondleiding door de brouwerij die klaar is voor de toekomst en laat je inspireren door de presentatie over hun unieke manier van samenwerken en bierbrouwen. Verken vervolgens het proces van vatrijping tijdens een interactieve workshop gegeven door Santing Beer and Spirit Barrels. Daarna schuiven de deelnemers aan in het proeflokaal van 100 Watt brewery om te genieten van een smaakvolle spijs-beerdiner. Gezamenlijk sluiten we het programma af in het biercafé in ‘s-Hertogenbosch waar ook de standbouwers aansluiten.

Conferentie 

De Dutch CRAFT Beer Conference is een jaarlijks terugkerend evenement, dat zich richt op het delen van kennis tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers. Laat je inspireren door een divers en boeiend programma met verschillende lezingen en workshops. Dit jaar is het thema voor de conferentie ‘Back to Basic’ wat het belang benadrukt van het verkennen van traditionele technieken en ingrediënten. Tegelijkertijd wordt innovatie omarmd om consistent ambachtelijke dranken van hoge kwaliteit te kunnen produceren. Bierbrouwers, eigenaren van brouwerijen, huurbrouwers, biersommeliers, StiBON-studenten en bierleveranciers, iedereen is welkom tijdens de Dutch CRAFT Beer Conference 2024!  

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van CRAFT. Dit geldt zowel voor het sociaal programma van 31 januari als voor de conferentie van 1 februari 2024. Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plekken beschikbaar voor het sociaal programma, dus meld je nu aan!