Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Axes wint BAV Bieretiketverkiezing 2019

Geplaatst op zaterdag 21 september 2019

Op zaterdag 21 september jl. heeft een kundige jury unaniem het etiket van het Axes Castellum Kloosterbier als het mooiste bieretiket van 2019 verkozen. De BAV etikettenverkiezing is niet meer de enige, maar wel de eerste en de enige echte. Voor de BAV bieretiketverkiezing sturen (bijna) alle bierbrouwers uit Nederland hun mooiste bieretiket in.

Op zaterdag 20 april 2019 hebben de BAV-leden en bezoekers tijdens de 71e Internationale Bier- en Verzamelaarsdag gestemd op de ingezonden etiketten. Daaruit kwamen 10 nominaties naar voren: Hortus Bier, ZHB, vandeStreek, Axes, Hertog Jan, Johan X.O., Grutte Pier, Het Gouden Vocht, Eem Bier en Brouwerij De Kip.

Informatie op etiket

Een jury bestaande uit Jeroen Cuppen (hoofdredacteur BAV-magazine), Constant Keinemans (Brouw Techniek Nederland) en Wil Schipper (redacteur Bier! magazine) kozen tijdens de BAV-najaarsbeurs op zaterdag 21 september unaniem het etiket van het Axes Castellum Kloosterbier als het mooiste bieretiket van 2019. Een prachtig klassiek, professioneel vormgegeven etiket en vooral compleet met verplichte en gewenste informatie. Daar ging en gaat het in de meeste gevallen toch lelijk mee mis. Vandaar een tweede en derde plek voor Hortus Bier en ZHB. Prachtige etiketten, maar wat voor bier zit er in of waar is het gebrouwen? Een eervolle vermelding kregen Hertog Jan en De Kip.