Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Art Rooijakkers veilt Geniet & Geef bier voor KiKa

Geplaatst op maandag 3 september 2018

Art Rooijakkers zal op 6 september 2018 de eerste doos met 24 flessen Geniet & Geef bier veilen voor KiKa. Deze veiling volgt aansluitend op de landelijke lancering van de actie Geniet & Geef 2018 in Het Blauwe Theehuis, in het Vondelpark te Amsterdam. Om 18.00 uur wordt daar het eerste vat aangeslagen. Ook zullen vanaf dat moment meer dan 170 Nederlandse cafés het bier gaan schenken. Het Geniet & Geef bier wordt dit jaar gebrouwen door Brouwerij ’t IJ. De opbrengst van het bier gaat naar KiKa, Stichting Kinderen Kankervrij.

Proosten op het leven
Rooijakkers is al langer bekend met de actie Geniet & Geef en wil zich graag weer voor dit doel inzetten: ‘’Het is mooi dat we op zo’n positieve manier aandacht kunnen besteden aan KiKa. We kunnen met elkaar genieten en proosten op het leven, en tegelijkertijd het goede doel steunen.’’ Ook in 2016 veilde Rooijakkers het eerste Geniet & Geef bier – al was dat toen een glas.

Aantal hectoliters= genezingspercentage
Geniet & Geef, de beste brouwers voor het goede doel, is een jaarlijkse actie geïnitieerd door Bier&cO waarbij vooral horecaondernemers geld inzamelen voor KiKa. Sinds de start in 2012 heeft Geniet & Geef ruim €380.000 opgebracht. Het aantal hectoliters dat wordt afgevuld is afhankelijk van het percentage kinderen dat op dit moment geneest van kanker. Tijdens de start van de actie lag dit genezingspercentage nog op 76%, inmiddels is dat al gestegen naar 78%. Sinds 2016 wordt er tweemaal het aantal hectoliters overeenkomstig met het genezingspercentage gebrouwen, omdat het bier ook via Mitra Slijterijen en Albert Heijn in flessen werd verkocht. Dat is ook in 2018 het geval.

Hoger bedrag
Met de verdubbeling van het aantal hectoliters wil de Stichting Geniet & Geef jaarlijks een nog hoger bedrag voor KiKa ophalen. De steun van Nederlandse Horeca, slijterijen en supermarkten is daarbij hartverwarmend. Meer dan 170 Nederlandse horecagelegenheden schenken de helft van dit speciaal voor de actie gebrouwen bier; de andere helft wordt in fles verkocht in winkels van Albert Heijn en Mitra Slijterijen voor €2,99 per fles van 33cl. Een lijst met alle deelnemende cafés is te vinden in de Geniet & Geef app.

Meer informatie over de actie vindt u op www.genietengeef.nl