Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Arno Rutte benoemd als nieuwe voorzitter STIVA

Geplaatst op vrijdag 1 oktober 2021

Mr. Arno Rutte is benoemd als nieuwe voorzitter STIVA, de Stichting Verantwoord Alcoholgebruik. STIVA is bekend van o.a. ‘Geniet, maar drink met mate’, de BOB-campagne en ‘Geen 18, geen alcohol’. Daarnaast is STIVA actief op het gebied van zelfregulering van alcoholreclame via de Reclamecode voor Alcoholhoudende dranken en is het partner van het Nationaal Preventie Akkoord.

Arno Rutte (1972) is zeven jaar Tweede Kamerlid geweest voor de VVD-fractie. Daarvoor was hij onder meer gemeenteraadslid in de gemeente Groningen en werkzaam bij Menzis en de rechtbank Groningen. Op dit moment is hij als consultant en public affairs adviseur actief op het terrein van de zorg.

Arno Rutte: “Ik ben altijd persoonlijk gemotiveerd geweest om alcoholmisbruik tegen te gaan. In mijn rol als voorzitter van STIVA kan ik daar extra stappen in zetten. Het is mooi om te zien dat overmatig en zwaar drinken de afgelopen twintig jaar bijna gehalveerd is en dat in de auto stappen met teveel drank op in Nederland ‘not done’ is. Ik ben ervan overtuigd dat er nog meer kan gebeuren en dat STIVA daar een belangrijke rol in gaat vervullen.” STIVA-directeur Peter de Wolf: ‘’STIVA is erg verheugd dat wij Arno Rutte bereid hebben gevonden om voorzitter van STIVA te worden. Met zijn ervaring en deskundigheid gaat hij een grote bijdrage leveren aan het realiseren van de doelen van STIVA en hopen wij dat verantwoorde alcoholconsumptie nog meer de norm gaat worden dan het nu al is.”