Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Armin van Buuren opent jubileumeditie De Vrienden van Amstel LIVE!

Geplaatst op donderdag 18 januari 2018

In een uitverkocht Ahoy heeft DJ Armin van Buuren De Vrienden van Amstel LIVE! geopend met ‘This Is What It Feels Like’. Samen met Marco Borsato, Simon Keizer, VanVelzen, Mr. Probz, Paskal Jakobsen, Nielson, Jan Dulles, Marcel Veenendaal en Nick Schilder op piano bracht hij in de grootste Amstelkroeg van Nederland een indrukwekkende uitvoering van zijn wereldhit.

Agenda vrij gehouden
Bij de 20e editie is de DJ samen met artiesten als Kensington, BLØF, 3JS, VanVelzen, Jacqueline Govaert, Rondé, Jeroen van Koningsbrugge en DI-RECT volwaardig onderdeel van de line-up. Later op de avond volgt er zelfs een wereldprimeur voor de Nederlandse fans. “Het mag duidelijk zijn dat ik met veel plezier mijn agenda heb vrij gehouden voor de jubileumeditie van De Vrienden van Amstel LIVE!. Elke Nederlandse artiest wil hier staan. Met onze creatieve teams en veel collega artiesten hebben we het afgelopen jaar hard gewerkt aan unieke samenwerkingen en ik ben blij dat we dit nu eindelijk kunnen laten zien en horen,” aldus van Buuren.

Samenwerkingen tussen artiesten
De 20ste editie kent sowieso opvallend veel samenwerkingen tussen meerdere artiesten. Zo bracht Guus Meeuwis na de opening de grootste De Vrienden van Amstel LIVE! hits in een speciale medley met Paskal Jakobsen, Xander de Buisonjé, André Hazes en Paul de Leeuw. Met de ‘Matties van Amstel’ heeft het evenement tevens met een unieke rappersformatie samengesteld. Lil’ Kleine, Gers Pardoel, Brainpower, Kraantje Pappie, Diggy Dex en Broederliefde zingen daar elkaars hits en eigen werk. De avond wordt vanavond afgesloten met de lancering van een themasong die afgelopen week door meerdere artiesten speciaal in Ahoy is opgenomen.

Jubileum: De Vrienden van Amstel LIVE! 20 jaar
In 2018 is het precies 20 jaar geleden dat dit bijzondere evenement een vliegende start maakte in een muziekcafé aan het Thorbeckeplein in Amsterdam onder de naam Heeren van Amstel, als een avond waar bevriende artiesten met elkaar optraden. Dat was zo’n succes dat de tweede editie al in Ahoy werd georganiseerd. Inmiddels is De Vrienden van Amstel LIVE! uitgegroeid tot het grootste indoor evenement van Nederland waarin talloze bijzondere duetten centraal staan en vriendschappen ontstaan. Tijdens de shows op 18, 19, 20, 21, 22, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 31 januari en 1 en 2 februari verwelkomt Amstel ruim 190.000 bezoekers, een bezoekers record voor het evenement en Rotterdam Ahoy.