Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Alle Grolsch Radlers nu over op 35% minder suiker met behoud van smaak

Geplaatst op zaterdag 10 maart 2018

Met ingang van dit voorjaar stapt bierbrouwer Grolsch voor al haar Grolsch Radlers over op een lager suikergehalte. De bierbrouwer kiest voor 35% minder suiker en speelt hiermee in op de behoefte van de consument aan producten met minder suikers. Tegelijk met de overstap naar een lager suikergehalte voor haar Radlers introduceert Grolsch ook twee nieuwe varianten: Grolsch 0.0% Radler Gember Citroen en Grolsch Radler Limoen. Deze nieuwe Limoen variant volgt op het succes van de 0.0% Radler Limoen, die Grolsch vorig jaar heeft geïntroduceerd.

Bewust genieten van bier
Nederlanders leven steeds bewuster. Ze letten meer en meer op hun gezondheid. De hoeveelheid suikers die we op een dag binnenkrijgen, wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Ard Bossema, Marketing Directeur Grolsch: “Afgelopen jaar hebben we de eerste lage suiker varianten 0.0% Radler geïntroduceerd. De reacties waren erg positief. Voor ons reden om samen met onze brouwmeesters het hele Radler-assortiment onder de loep te nemen. Het resultaat mag er zijn! Alle Grolsch 0.0% Radlers bevatten vanaf dit voorjaar 35% minder suiker dan het gemiddelde suikergehalte van andere 0.0% Radlers in Nederland. En ook onze alcoholarme Radlers bevatten maar liefst 35% minder suiker, mét behoud van de vertrouwde smaak. Een positief gevolg van de lagere suikergehaltes is bovendien dat de calorische waardes van de Grolsch Radlers lager zijn geworden.”

Echt gebrouwen, echt vruchtensap
Alle Grolsch Radlers zijn gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van bier en gemixt met echt vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Gember Citroen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroen- en sinaasappelsap en gember aroma. Grolsch Radler Limoen (2%) is gemaakt van Grolsch pils, citroen, sinaasappel- en limoensap. Beide Radlers hebben de typerende bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap.