Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Alfa Edel Pils en Alfa Krachtig Dort in de prijzen op London Beer Competition

Geplaatst op woensdag 21 april 2021

De bieren Alfa Edel Pils en Alfa Krachtig Dort zijn weer in de prijzen gevallen. Het Edel Pils is in 2021 wederom als hoogste beoordeeld in de categorie International Lager tijdens de London Beer Competition. Dat betekent wederom dat de titel ‘Beste Pils ter wereld’ verdiend is. Naast de winst in de categorie International Lager is Alfa Krachtig Dort bekroond met een zilveren medaille.

London Beer Competition

De LBC wil biermerken leren kennen, herkennen, beoordelen en belonen. Als een biermerk zijn plaats wil verdienen op het schap van een winkelier of op de drankenkaart van een horecazaak -en daar wil blijven- moet het verkoopbaar zijn, een uitmuntende smaak hebben en consumentgericht zijn.

Het is de ambachtelijke kwaliteit die aan de basis ligt van de vele prijzen die er met Alfa Bier worden gewonnen. Daarnaast is het die kwaliteit die samenhangt met alle andere aspecten waarop de LBC de bieren beoordeelt, zoals waar voor je geld en productverpakking. Ook daarin doet Alfa geen concessies. Bij de brouwerij ligt de nadruk op constante kwaliteit. Het is dan ook niet vanzelfsprekend dat wederom de titel ‘Beste Pils ter wereld’ is toegekend. Elk brouwsel wordt continu gecontroleerd op de hoge kwaliteitseisen door de brouwers én dat resulteert in een constante kwaliteit.

Krachtig Dort met zilver bekroond

Naast de winst in de categorie International Lager is ook Alfa Krachtig Dort beoordeeld met maar liefst 87 punten (2e plek) en bekroond met een zilveren medaille. De familie Meens en het Alfa team zijn dan ook erg trots op het behalen van deze prijzen en het feit dat Alfa Edel Pils wederom ‘Beste Pils ter wereld’ genoemd kan worden.