Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Aftellen naar de Dutch Craft Beer Conference 2023 op 23 maart

Geplaatst op donderdag 16 maart 2023

Nog ruim een week en dan is het zover; de start van de 7e editie van de Dutch Craft Beer Conference. Op donderdag 23 maart 2023 openen de deuren van het 1931 Congrescentrum in Den Bosch zich voor alle liefhebbers met een passie voor bier. Wil je erbij zijn, maar heb je nog geen tickets? Meld je dan snel aan via de website: www.craftbrouwers.nl. Ben je lid van CRAFT dan zijn de eerste twee tickets zelfs gratis! Aanmelden kan deze week nog.

Programma
Bierliefhebbers kunnen wederom genieten van een zeer divers en boeiend programma. Onder de titel: Brewing Energy Efficient and Responsible komen dit congres veelal duurzame en sociale vraagstukken aan bod die nu belangrijker zijn dan ooit. Laat je inspireren door sprekers die vanuit verschillende invalshoeken, hun kennis en ervaring delen. Ook kun je bierproeven van diverse (collega)brouwerijen, genieten van lekker eten bij de foodcourt, netwerken en diverse workshops bijwonen. Maak daarnaast op de beursvloer kennis met ruim 50 verschillende bedrijven. Wil je een bepaalde leverancier spreken? Maak van tevoren een afspraak en ontmoet elkaar de 23ste op de beursvloer.

Sprekers uitgelicht
Tijdens het congres is er volop ruimte om naar eigen inzicht workshops en lezingen te volgen. Hieronder enkele sprekers uitgelicht:

Over smaak valt te twisten! Onder deze titel geeft biersommelier en brouwer bij De Magistraat Léon Rodenburg een workshop over het goed proeven, beoordelen en beschrijven van bier. Na deze workshop heb je de juiste tools, terminologie en kaders op zak om een objectieve beschrijving en beoordeling te geven van jouw product.

Meer weten over hoe je de brouwindustrie kunnen verduurzamen? Maak dan kennis met Martijn van Iersel. Als Quality Manager bij dé emissievrije mouterij Holland Malt vertelt hij je meer over hoe je de CO2-voetafdruk en de uitstoot van broeikasgassen in de bierwaardeketen kunt verminderen. Laat je door Martijn inspireren op dit zeer actuele vraagstuk.

Kom luisteren naar Gerard Ruiter sr.sales manager Food & Beverage bij NX Filtration. In zijn presentatie ‘Innovative hollow fiber membranes’ vertelt hij congresbezoekers meer over de productie van membraanmodules toepasbaar voor waterbehandeling (hergebruik), CIP-terugwinning, bierfiltratie en bier de-alcoholisatie.

Wietse Visser, eigenaar en strateeg bij Rainbeer/Heavenswater neemt je in zijn lezing mee in het gebruik van ”Het belangrijkste ingrediënt in je ketel” water. Hij gaat in op vragen als: Hoe staat het ervoor in Nederland? Welke kant gaat het op met het leveren en het gebruik van water? En wat zijn voordelen en obstakels van alternatieve bronnen als regenwater? Maak als bezoeker gebruik van de kennis en ervaring die bij Wietse aanwezig is.

Bovengenoemde is maar een tipje van de sluier. Meer informatie over de sprekers en het programma vind je op de website: craftbrouwers.nl

Laatste tickets Social programma

Ook dit jaar kun je de dag voor het congres (22 maart 2023) deelnemen aan ons sociale programma. Het biedt een uitstekende gelegenheid om vakgenoten te ontmoeten en samen te ontdekken wat ’s-Hertogenbosch én bier te bieden hebben. Naast een bierproeverij en rondleiding bij Stadsbrouwerij van Kollenburg, genieten we van een bier-spijsdiner. Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar. Meld je dus snel aan als je deze happening niet wilt missen. Dit kan via de website van CRAFT

Partnerschip/sponsors

Een evenement als dit is niet mogelijk zonder partners (sponsors). We danken dan ook alle sponsors voor hun inzet en bijdrage. Een speciaal dankwoord is er voor etiketten- en verpakking drukkerij Eshuis. Zij zijn wederom hoofdsponsor van de Dutch Craft Beer conference. Drukkerij Eshuis een vakkundig bedrijf dat sinds 1891 prachtige en opvallende etiketten drukt voor allerlei merken en producten. Zij zijn 23 maart 2023 aanwezig en te vinden op de beursvloer, standnummer 1. Ook de overige sponsors zijn te vinden op de beursvloer. Benieuwd op welke sponsors we allemaal mogen rekenen? Kijk op www.craftbrouwers/sponsors.

Over het congres

CRAFT is de branchevereniging voor onafhankelijke bierbrouwers in Nederland. Zij organiseren ieder jaar de Dutch Craft Beer Conference. Het is een jaarlijks evenement, dat zich richt op het delen van kennis tussen brouwers onderling en tussen brouwers en leveranciers. Naast een boeiend programma biedt het bezoekers volop ruimte om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en te netwerken.