Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

Acht bekroningen voor Brouwerij Haacht-bieren op twee wedstrijden

Geplaatst op dinsdag 13 augustus 2019

Brouwerij Haacht is maar liefst acht keer in de prijzen gevallen tijdens de afgelopen World Beer Awards en International Beer Challenge. SUPER 8, Mystic, Keizer Karel en Tongerlo kaapten medailles weg.

Dit jaar kregen op de World Beer Awards Keizer Karel Ommegang, SUPER 8 IPA en Keizer Karel Robijn Rood respectievelijk een Belgische gouden, zilveren en bronzen medaille om de hals. Twee awards gingen naar Keizer Karel-klassiekers. De strogele Ommegang, met zijn kruidige bitterheid en citrustoetsen, won goud in de categorie ‘Pale Beer – Golden Ale’, terwijl de complexe donkere Keizer Karel Robijn Rood met een bronzen medaille ‘Dark Beer – Belgian Style Strong’ naar huis ging. Ook de veel jongere SUPER 8-familie viel in de prijzen, met een zilveren plak voor SUPER 8 IPA in de categorie ‘IPA English Style’. Deze drie World Beer Awards zijn de zoveelste in de rij van prestigieuze erkenningen voor Brouwerij Haacht.

Ook de jury van de International Beer Challenge weet onze bieren goed te smaken. Zij bekroonden het pittige witbier SUPER 8 Blanche met goud en de amberkleurige en kruidige SUPER 8 IPA kreeg zilver. Een bronzen medaille ging naar Tongerlo LUX en Tongerlo NOX, en naar het fruitbier Mystic Krieken. “Prijzen winnen went nooit, dus zijn we ook op deze acht bekroningen enorm trots”, zegt Boudewijn van der Kelen, marketingdirecteur bij Brouwerij Haacht. “Misschien zelfs nog een tikje meer dan anders, omdat ze ons brede gamma extra in de verf zetten. Wij zijn een brouwerij die zowel tijdloze klassiekers als jonge, eigenzinnige bieren aanbiedt – stuk voor stuk van topkwaliteit. Die combinatie van traditie en innovatie, dat is waar ons brouwplezier voor staat.”

Hieronder een overzicht van alle prijzen die de brouwerij het voorbije jaar in de wacht sleepte:

International Beer Challenge

2019: goud voor SUPER 8 Blanche, zilver voor SUPER 8 IPA, brons voor Tongerlo LUX, Tongerlo NOX en Mystic Krieken

Meininger’s Craft Beer Awards

2019: goud en zilver voor SUPER 8 Blanche en SUPER 8 IPA

World Beer Awards

2019: medailles voor Keizer Karel Ommegang, SUPER 8 IPA en Keizer Karel Robijn Rood

2018: medailles voor de SUPER 8 Export en SUPER 8 Saison én de verkiezing van Mystic Krieken uit tot beste fruitbier van de wereld in 2018

Brussels Beer Challenge

2018: zilver voor de SUPER 8 Saison in de internationale categorie ‘Flavoured Beer, Herb & Spice’

Beer & Whisky Fair

2018: gouden medaille voor Tongerlo NOX in de categorie ‘Ale 5,1 – 7%’.