Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

AB InBev brengt het Amerikaanse Bud naar Nederland

Geplaatst op maandag 22 juli 2019

Bierbrouwerij AB InBev kondigde aan het iconische Amerikaanse merk Bud in Nederland te lanceren. Bud, dat bekend staat als ‘The King of Beers’, is het grootste biermerk ter wereld. Het premium pilsener onderscheidt zich van andere bieren op de Nederlandse markt door zijn ‘smooth taste’ en positionering. Het merk wil een nieuw geluid in het Nederlandse bierlandschap laten horen en een bredere doelgroep aanspreken. Bud stroomt vanaf nu de Nederlandse horeca in en wordt later dit jaar ook gelanceerd in de retail.

“Wij gaan het Nederlandse bierlandschap opfrissen en introduceren met Bud een internationaal premium pilsener met een onderscheidende positionering. We zien dat hier vanuit de markt een grote behoefte aan is”, vertelt Nicolas Bartholomeeusen, directeur Bierbrouwerij AB InBev. Bud wil inspireren om zelf de regie in je leven te pakken, dromen na te jagen en vooral trots te zijn op dat waar jij in gelooft. “The King van je eigen leven zijn en dit ook uitdragen is waar wij voor staan. Dat mogen wij met z’n allen best wat meer doen.” Het merk gaat dit realiseren door samen te werken met het talent van de toekomst, hen te inspireren, helpen taboes doorbreken en met hen het waarmaken van dromen te vieren. Hierbij richt Bud zich voornamelijk op consumenten van 18 tot 35 jaar in Nederland.

Onderscheidend brouwproces

De smaak van Bud is het best te omschrijven als zacht en ‘doordrinkbaar’ en minder bitter. Het pilsener, dat een alcoholpercentage van 5 procent heeft, wordt gebrouwen met natuurlijke ingrediënten, waaronder rijst. Bud wordt eerst gelanceerd in de Nederlandse horeca, met een focus op de Randstad. Vanaf het najaar zal het ook in de winkel te verkrijgen zijn. Het merk is met haar unieke smaak en positionering een toevoeging op het bestaande portfolio van Bierbrouwerij AB InBev.