Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

97.349 carnavalliefhebbers tekenen petitie #carnavalvrij van Bavaria

Geplaatst op woensdag 24 januari 2018

Tienduizenden carnavalliefhebbers geven gehoor aan de oproep van Bavaria een online petitie te ondertekenen om carnaval tot officiële feestdagen te bestempelen. Al in het eerste weekend van de campagne #carnavalvrij is de actie een doorslaand succes en staat de teller op bijna honderdduizend handtekeningen. 40.000 positieve reacties is een ondergrens om op de agenda van de Tweede Kamer te komen. Maar de Brabantse bierbrouwer en Sjefke Vaeren gaan tot en met carnaval steevast door met campagne voeren en willen daarmee laten zien hoe breed dit initiatief gedragen wordt.

Olievlek
Bavaria heeft met de campagne #carnavalvrij een gevoelige snaar geraakt in carnavalliefhebbend Nederland. Sinds Sjefke Vaeren – boegbeeld van de campagne – afgelopen zaterdag alle Nederlanders opriep de online petitie te ondertekenen, verspreidt de actie zich als een olievlek over het hele land. Niet alleen inwoners van Limburg en Brabant, maar ook carnavalliefhebbers uit andere provincies weten de weg naar www.carnavalvrij.nl goed te vinden. Ook geven bezoekers massaal gehoor aan de oproep om te strijden voor een vrij carnaval door posts met #carnavalvrij online te delen met de rest van Nederland.

Brabantse wortels
“De overweldigende reacties op onze online petitie hebben onze verwachtingen overtroffen. Carnavalliefhebbers uit alle delen van het land hebben #carnavalvrij omarmd en zetten massaal hun handtekening. Hieruit blijkt dat carnaval een echt volksfeest is dat leeft onder alle bevolkingsgroepen. Het is een feest van alle Nederlanders: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hoort erbij. Ook Bavaria brengt mensen bij elkaar en daarom willen wij, met onze Brabantse wortels, ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt, waar dan ook”, vertelt Florent Renders, Marketeer bij Bavaria.