Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

9 mei: Online Hertog Jan Bierproeverij met Gerard en Fiona

Geplaatst op donderdag 7 mei 2020

Zaterdag 9 mei zal meesterbrouwer Gerard van den Broek samen met Fiona de Lange, een bekende Nederlandse biersommelier en zythologe, een online bierproeverij verzorgen. Vind jij het leuk om meer te leren over het verhaal van onze Hertog Jan speciaalbieren, het brouwproces en de verschillende smaken die te ontdekken zijn? Zorg dan dat je zaterdag 9 mei om 20.00 klaar zit.

Via een livestream vanuit Eetcafé de Tijd in Oisterwijk, kun je thuis gaan genieten van zes verschillende speciaalbieren, met daarbij bijpassende hapjes en natuurlijk de uitleg van Fiona en Gerard. De proeverij zal ongeveer twee uur gaan duren en deze zal interactief, vanuit huis, te volgen zijn.

Tijdens deze proeverij zullen Gerard en Fiona de volgende bieren gaan proeven en bespreken:

Hertog Jan Weizener

Hertog Jan Lentebock

Hertog Jan Enkel

Hertog Jan Dubbel

Hertog Jan Tripel

Hertog Jan Grand Prestige

Deelname alleen voor 18 jaar en ouder.

Wat heb je nodig

•             Voor 2 personen adviseren wij om 1 flesje bier aan te schaffen, zodat je ieder flesje kan delen. Deze zijn verkrijgbaar bij je lokale supermarkt of slijterij.

•             Wil je graag bijpassende hapjes, dan is het leuk om ook het onderstaande aan te schaffen:

Hollandse garnalen, Oude of belegen kaas, Kruidige nootjes, Pittige gehaktballetjes, Peperworst of fuet, Chocola met hoog cacao-gehalte

•             Een smartphone / tablet / laptop en internetverbinding.

•             Mooie en schone bierglazen.

•             De livestream zal te volgen zijn via Facebook en Youtube. Houd deze Facebook– en Instagram pagina’s in de gaten en meld je hier aan als je mee wilt doen. Op zaterdag 9 mei wordt de link gedeeld voor de online bierproeverij. Heb jij geen Facebook en/of Instagram? Geen probleem. De Live stream is ook te volgen via het Youtubekanaal van Fiona de Lange.