Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

6e editie Abdijbierfestival had Zeeuws feestje moeten worden

Geplaatst op woensdag 25 maart 2020

Het op 22 en 23 mei 2020 geplande 6e Middelburgse Abdij Bier Festival gaat in verband met de huidige ontwikkelingen rondom het coronavirus niet door. Het festival met als thema ‘Nieuw-Zeeuws’ had een schuimende en bruisende boel moeten worden. De voorbereidingen met brouwers, vrijwilligers en niet te vergeten de gastheer de provincie, waren volop in gang. Het thema van dit jaar zou gaan om nieuwe smaken uit de Zeeuwse brouwerijen. Echter, als gevolg van ‘Covid-19’ loopt men nu vast met de verdere voorbereiding. Dit tot grote teleurstelling van alle vrijwilligers van de stichting Bier in Zeeland.

Hopelijk is op de dagen dat het festival gepland stond de situatie weer overzichtelijker dan op dit moment. Maar door alle beperkingen is de organisatie momenteel niet in staat te doen wat nodig is om goed in de startblokken te kunnen staan. Bovendien kan van de brouwers en vrijwilligers in deze onzekere tijd niet gevraagd worden aanzienlijke inspanningen te doen en te investeren. Er is daarom besloten af te zien van het festival in 2020. Wie al tickets kocht, zal de aanschaf vergoed krijgen.

De organisatie hoopt de schade later in te kunnen halen en de bezoekers weer te mogen begroeten en ontmoeten bij het Zeeuwse gerstenat. Indien mogelijk zal later dit jaar nog op aangepaste edoch gepaste wijze aandacht gegeven worden aan de Zeeuwse biercultuur. De heruitgave van een befaamd Middelburgs bier van weleer ligt inmiddels onverstoord te gisten en te lageren. Ook het bier dat door enkele vrijwilligers in de abdij zelve werd gebrouwen is aan het rijpen… Daar zal toch nog iets mee moeten gebeuren en daarop verheugt de organisatie zich onverminderd. Want wat in het vat zit verzuurt niet!  Voor nu spreekt de organisatie de wens uit dat ze eerst en vooral met zijn allen de komende ontberingen met het virus zullen doorstaan. Zij wenst iedereen sterkte en houdt vast aan onze Zeeuwse wapenspreuk: Luctor et Emergo.