Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

3e editie THE BEER EXPERIENCE in Heusden-Zolder op 23 en 24 maart 2024 

Geplaatst op maandag 8 januari 2024

De derde editie van The Beer Experience in het Belgische Heusden-Zolder komt eraan op 23 en 24 maart 2024. Hierbij zijn bijna 40 brouwers aanwezig, je kan hen zelf ontmoeten. Je kan 200 bieren proeven, in uiteenlopende stijlen, van kleine, grote, lokale en buitenlandse brouwerijen. Er spelen 8 bands op 4 locaties en 2 DJ’s. Je kan deelnemen aan 11 foodpairings of beertalks/tastings met koks, brouwers en bierexperts. Er is live een culinaire podcast te zien en een kunstproject. Dat alles in een prachtig decor van oude steenkoolmijnen, industriële gebouwen: De Luchtfabriek en aanpalend het mooie CC Muze in Heusden-Zolder. Voor het eerst is er dit jaar een workshop biercocktails maken. Je kan schaterlachen met een comedyshow die volledig rond bier draait en speciaal voor deze editie gemaakt is.

Mogelijk snel uitverkocht

Vorig jaar mocht de organisatie het bordje ‘uitverkocht’ hangen op zaterdag, met 1500 bezoekers. De organisatie raadt geïnteresseerde bezoekers aan niet te lang te treuzelen om tickets te kopen dit jaar.

Goud op de BeerAwards #BADF22

The Beer Experience is op dit moment ‘het beste biergebeuren van België’ volgens de stemmers van de BeerAwards https://beerawards.be/. Editie 2022 van The Beer Experience behaalde meteen de eerste plaats en liet zo enkele andere grote gevestigde bierfestivals in België achter zich. De organisatie was heel trots dit te hebben verwezenlijkt na amper 1 festival. De prijzen voor 2023 zijn nog niet uitgereikt, maar ook daar hopen ze hoog te scoren. The Beer Experience werkt nauw samen met CVO De Verdieping, CC De Muze en de gemeente Heusden-Zolder.