Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

30e editie Biermarkt Sassenheim op zondag 28 augustus 2022

Geplaatst op vrijdag 8 juli 2022

Na twee jaar wachten kan op zondag 28 augustus a.s. eindelijk de 30e editie van de Biermarkt in Sassenheim plaatsvinden. De Biermarkt vindt jaarlijks plaats op het horecaplein in het centrum van Sassenheim en trekt jaarlijks duizenden bezoekers (2500-4000 bezoekers per jaar), uit heel Nederland en zelfs internationale bezoekers.

Voor echte bierliefhebbers is de Biermarkt elk jaar op de laatste zondag van augustus the place to be. Vele bierliefhebbers komen dan ook naar de Biermarkt toe om met mede-bierliefhebbers te genieten van de meer dan 60 bieren die allemaal van de tap zijn en in speciale Biermarkt-glazen worden getapt. Speciaal voor elke editie worden alle bieren in de Biermarkt-app gezet (voor iPhone en Android), waarmee de bezoekers een totaaloverzicht hebben van alle bieren, en o.a. een ranking kunnen aangeven. Je vindt de Biermarkt ook op Facebook en op Instagram.

De biertaps die allemaal buiten staan, worden vanaf de 1e editie in 1990 bediend door vrijwilligers, die ook allemaal bierliefhebbers zijn. Een groot deel van deze vrijwilligers tapt zelfs al vanaf de 1e editie! De 1e editie in 1990 werd georganiseerd door Café de Twee Wezen, voormalig lid van de Alliantie van Biertapperijen, en sinds een aantal jaar vindt de organisatie plaats in samenwerking met Eetcafé De Voogd, en vanaf 2022 ook in samenwerking met Restaurant Op Eigen Wijze, en verder met een grote groep vrijwilligers.

De meeste jaren wordt vanuit de bezoekers ook een goed doel aangedragen, waar een mooi bedrag aan wordt gedoneerd (tussen €2.500 en €4.000). Dit bedrag wordt bij elkaar gebracht doordat bezoekers aan het eind van de Biermarkt hun glas kunnen inleveren en het geld kunnen terugkrijgen óf kunnen doneren aan het goede doel. Deze bijzondere 30e jubileumeditie verdient bijzondere aandacht, ook omdat men het jubileum twee jaar heeft moeten uitstellen vanwege Corona.