Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

2e Circus Maximus bier op blik: Mino Souro – Sour Ale (2,1%)

Geplaatst op vrijdag 25 september 2020

Met trots presenteert Maximus Brouwerij uit Utrecht de Mino Souro – Sour Ale (2,1%), haar tweede  bier op blik in de nieuwe Circus Maximus-serie. Mino Souro is een laag alcoholische, verfrissende sour ale met een bloemige hop en een verfrissend zuurtje. De Mino Souro staat echter voor een echt bier met alle eigenschappen als bitter, zuur, fruitig en moutig, maar dan met maar 2,1%! Gebrouwen met Loral- en Cascade-hop en LA-01 gist.  

Niet zo complex als het verhaal van de mythologische koning Minos en de woeste stierman Minotaurus die in het Labyrint belandde, maar een verfrissende sour ale met een bloemige hop en een verfrissend zuurtje. Circus Maximus is een serie bijzondere bieren, waarbij bestaande bierstijlen iets extra’s in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. De serie is geïnspireerd op Maximus’ missie om mensen samen te brengen en zichzelf te laten zijn. Het eerste bier is de Psycho Cyclops – New England Hopfenweizen (6,5%) met een ‘gekmakende’ kruising van bierstijlen, waarbij de tropisch hoppige fruitigheid van een New England I.P.A. wordt gecombineerd met het romige, bananige en kruidige van een Duitse Hefeweizen.  

De Circus Maximus bieren zijn op blik (33cl) in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar en in haar eigen proeflokaal op fust. In de komende maanden zullen nieuwe circusartiesten de piste betreden. 

Over Maximus Brouwerij 

Maximus is een gepassioneerde en onafhankelijke brouwerij in Utrecht, waar doordrinkbare bieren van hoge kwaliteit en met een eigen identiteit worden gebrouwen. De traditionele, koperen stoom-brouwinstallatie van Maximus is uniek in Nederland en is vanuit het proeflokaal van de brouwerij te bewonderen. Naast traditionele bieren met een moderne twist, zoals Pandora Blond, Dakhaas Witzen, Brutus Red Amber, HighHops IPA, het laag-alcoholische Little Fred Session Blond, wordt een groot aantal speciale bieren gebrouwen. Nieuw is ‘Circus Maximus’, een serie bijzondere bieren op blik, waarbij bestaande bierstijlen een beetje extra magie in smaak, uitstraling en artwork meekrijgen. Maximus wil met haar bieren mensen laten genieten, met gezelligheid samenbrengen en verhalen vertellen. Maximus is ook een leerwerkbedrijf waar mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt na een re-integratietraject weer een kans krijgen om aan het werk te komen. Een van haar bieren, de ‘Little Fred’, staat hier symbool voor.