Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

17 en 18 juni: 1e editie van BEER EXPERIENCE in Antwerpen

Geplaatst op dinsdag 22 februari 2022

Op 17 en 18 juni 2022 vindt in de Waagnatie in Antwerpen de eerste editie plaats van BEER EXPERIENCE. BEER EXPERIENCE is een uniek evenement in Bierland België. Bezoekers kunnen allerlei gedreven exposanten uit binnen- en buitenland ontmoeten én deelnemen aan zorgvuldig uitgekozen presentaties. BEER EXPERIENCE is een tweedaags topevenement gericht op kennisuitwisseling. Niet alleen tussen brouwers onderling, maar ook tussen brouwers en leveranciers.

De biersector bruist in de Lage Landen als nooit tevoren. Nieuwe kleine onafhankelijke brouwerijen zien overal in België en Nederland het levenslicht. Gevestigde (familiale) brouwerijen vinden tegelijkertijd een nieuw elan. De goesting is nog nooit zo groot geweest om even heerlijk als uniek bier op de markt te brengen. De dorst naar nieuwe inzichten, kennis en contacten moet daarom dringend gelest en dat kan in juni 2022 in de Antwerpse Waagnatie… tijdens de allereerste editie van de BEER EXPERIENCE! 

BEER EXPERIENCE is een uniek evenement in Bierland België. Bezoekers kunnen allerlei gedreven exposanten uit binnen- en buitenland ontmoeten én deelnemen aan zorgvuldig uitgekozen presentaties. Denk daarbij bijvoorbeeld aan workshops die ingaan op de meer technische aspecten van het brouwen of die focussen op de selectie van de juiste en misschien wel heel verrassende ingrediënten. Maar ook andere uiterst belangrijke elementen van de bierbedrijfsvoering komen uitgebreid aan bod. Hoe kun je je marketing en sales aanpakken; welke zijn de interessantste afzetmarkten van het moment en welke trends en innovaties in verpakkingen spelen er…

BEER EXPERIENCE is een tweedaags topevenement gericht op kennisuitwisseling. Niet alleen tussen brouwers onderling, maar ook tussen brouwers en leveranciers. Deze eerste editie van wat moet uitgroeien tot een jaarlijks topevenement is de ontmoetingsplek voor beerprofessionals uit de Benelux en de onmiddellijke buren uit het noorden van Frankrijk, het westen van Duitsland en het zuiden van Engeland. Aan de Antwerpse Schelde zal de dorst naar kennis worden gelaafd tijdens de expo, workshops en congres en worden banden voor het leven gesmeed aan de bar. Bij een goed glas bier. 

VOOR WIE:

Elke craft brewer, familiale brouwer, microbrouwer, nano brewer, thuisbrouwer of toeleverancier

DOOR WIE:

De organisatie van de expo en het congres BEER EXPERIENCE is in handen van twee professionele toporganisaties:

Waagnatie Expo & Events, geleid door André Wens & Nick Veldeman

BeComev: Beer Communications & Events geleid door Thomas Costenoble & Luc De Raedemaeker

WANNEER: 17 & 18 juni 2022

WAAR: Waagnatie – Expo & Events Rijnkaai 150, 2000 Antwerpen

Op wandelafstand van het oude stadscentrum van Antwerpen, ligt letterlijk naast de Schelde het karaktervolle industriële complex Waagnatie Expo & Events. Dit gebouw met een rijk verleden en met een unieke ligging, goede bereikbaarheid en ruime parkeermogelijkheden, boeiende architectuur is dan ook dé ideale venue voor BEER EXPERIENCE.

Meer info: www.beerexperience.be