Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

130 jaar Omer Vander Ghinste: fans en Omer’s uitgenodigd

Geplaatst op maandag 23 mei 2022

Op zaterdag 10 september viert Brouwerij Omer Vander Ghinste haar 130-jarig bestaan! Dit gebeurt met een feest (van 10.00 tot 21.00 u) dat plaatsvindt op de brouwerij zelf, in Bellegem, dé plek waar alles 130 jaar geleden begon. De brouwerij nodigt hiervoor haar fans uit, maar óók zij die Omer heten. Er is een leuk programma voorzien, waaronder een brouwerijbezoek tijdens welke je o.l.v. gidsen meegenomen wordt in de geschiedenis van de brouwerij.

Zo kom je als het ware tussen het verleden en de toekomst te staan en ontdek je enkele geheime parels. Absoluut een unieke manier om de architectuur en het authentieke familieverhaal in Bellegem te beleven! Na het brouwerijbezoek zullen de bezoekers/feestvierders ook twee bieren naar keuze kunnen degusteren én leren hoe de perfecte OMER. uit te schenken. De hele dag zijn er ook optredens, foodtrucks en kinderanimatie voorzien. Alle bieren van Omer Vander Ghinste spelen uiteraard een prominente rol die dag.

Hoe kan je bij dit feest aanwezig zijn? 

Optie 1

Heet je zelf Omer? Dan heb je recht op een gratis ticket!

Bezorg de brouwerij een kopie van jouw identiteiskaart via https://www.omervanderghinste.be/nl/nieuws/130-jaar-omer-vander-ghinste.

Na goedkeuring ontvang je een officiële uitnodiging voor het feest.

Optie 2

Ben je er als fan graag bij?

Upload dan via datzelfde online inschrijvingsformulier een foto van jouw perfect geschonken OMER., een kunst die niet iedereen beheerst. Voor wie graag wil oefenen: je kan de perfect serve terugvinden op www.omer.be of op Omer’s Youtube kanaal https://www.youtube.com/user/bockorbrewery.

Ben je bij de gelukkigen, dan ontvang ook jij een officiële uitnodiging naar het feest.

Per persoon vraagt brouwerij Omer Vander Ghinste € 7 inschrijvingsgeld, dat integraal geschonken wordt aan twee goede doelen: UNICEF en Make a Wish. De vader-op-zoon-relatie is zo bijzonder voor de brouwerij: iedereen verdient het om op te groeien in een goede thuissituatie zonder zorgen. Daarom werd voor deze goede doelen gekozen, waarbij het kind centraal staat.

Alle uitverkoren feestvierders kunnen dus, met hun +1,  een plaatsje reserveren voor een brouwerijbezoek op 10/09 en dat tijdens een tijdslot naar keuze tussen 10.00 en 18.00 u. Daarnaast ontvangen ze ook 1 foodbon en 2 drankbonnen, alsook een biergeschenkverpakking om thuis verder te kunnen genieten. 

Alle informatie over het feest en de inschrijvingen vind je op https://www.omervanderghinste.be/nl/nieuws/130-jaar-omer-vander-ghinste of via Omer’s social media kanalen: @omervdg (Instagram) en @omerbier (Facebook). 

Over Omer vander Ghinste

Al bijna 130 jaar lang wordt in het West-Vlaamse Bellegem niet alleen de naam Omer van vader op zoon doorgegeven sinds Omer Vander Ghinste er in 1892 zijn onderneming startte, maar ook de passie voor het brouwen, het respect voor traditie en de intentie om op elk vlak kwaliteit voorrang te geven op al de rest. Exact 30 jaar geleden nam Omer Jean als vierde generatie de fakkel over van zijn vader, vandaag is ook de vijfde generatie met Omer Géry volop actief in het bedrijf. “Met onze bieren OMER., Tripel LeFort en Kriek MAX streven we er niet naar de grootste te zijn of het meeste volume te halen, wel om onze eigen identiteit te behouden”, zeggen vader en zoon, al wil die laatste hun bieren ook over de landsgrenzen heen stevigere voet aan wal laten krijgen.