Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

11e editie Streekbierfestival in Utrecht van 31 oktober t/m zondag 3 november

Geplaatst op woensdag 23 oktober 2019

Donderdag 31 oktober t/m zondag 3 november vindt de 11e editie van het Streekbierfestival plaats. De leukste speurtocht door de binnenstad van Utrecht voert je langs 39 cafés en 39 deelnemende Nederlandse brouwerijen. Aan de hand van de plattegrond stippel je een route uit en stel je een eigen biermenu samen óf volg je route 1, 2 of 3. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal waar twee van zijn bieren worden geschonken.

Het biermenu is tijdens het streekbierfestival gratis verkrijgbaar in de deelnemende cafés of te downloaden van de website streekbierfestival.nl. Hierin vind je de cafés/brouwerijen/bieren die geschonken worden, een grote plattegrond en de drie routes terug. Ook is er de lijst met bierige evenementen zoals onder andere de brouwerslunch, bierproeverij en bier/kaas pairing. Tijdens het festival zijn de brouwers op verschillende tijden aanwezig in het café, deze informatie vind je terug in de lijst brewery meet & greet! De organisatie heeft elke route een échte Utrechtse spreuk meegegeven, elke route loopt door een ander stadsdeel. Met een aantal leuke Utrechtse weetjes die in het biermenu verwerkt zijn is de bierroute een leuke manier om Utrecht te (her)ontdekken!

1.  “De hele santemukraon” (Stadhuisplein – Janskerkhof – Lucas Bolwerk)

2.  “‘k zie ‘t al, de lâmp hânk scheef” (Vredenburg – wijkC – Neude)

3.  “As de Dom valt leigh ie in de Zoadelstroat” (Mariaplaats – Domplein – Ledig erf)

Praktisch

Het Streekbierfestival vindt plaats in 39 deelnemende cafés in het centrum van Utrecht. Het is een gratis bierfestival, je hoeft geen ticket te kopen en je biertjes betaal je direct aan de bar. Elk café werkt met proefglazen zodat je meerdere bieren kunt proberen. Je kunt in elk deelnemend café starten. De afstanden tussen de cafés zijn maximaal een paar minuten lopen. Meer informatie over het festival vind je terug op streekbierfestival.nl.