Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

10e editie Streekbierfestival in Utrecht: 4 april t/m zondag 7 april 2019

Geplaatst op vrijdag 29 maart 2019

Van donderdag 4 april t/m zondag 7 april vindt de 10e editie van het Streekbierfestival plaats. De leukste speurtocht in de binnenstad van Utrecht voert je langs 30 cafés en 30 deelnemende Nederlandse brouwerijen. Aan de hand van de plattegrond, die je terug kunt vinden in het gratis biermenu, stippel je een route uit en stel je een eigen biermenu samen. In elk café staat één Nederlandse brouwerij centraal en worden twee van zijn bieren geschonken.

In het biermenu vind je behalve alle informatie over cafés – brouwerijen en bieren ook de leukste weetjes van Utrecht terug! Wist je dat er een horeca-icoon was met de naam Cor Netto of dat Belgisch Biercafé Olivier vroeger een schuilkerk was? Natuurlijk is er ook weer van alles te doen, een bierhistorische wandeling, brouwerslunch of bierquiz! Het gratis biermenu is tijdens het festival verkrijgbaar in elk deelnemend café of te downloaden op de website streekbierfestival.nl.

Praktisch

Het Streekbierfestival vindt plaats in het centrum van Utrecht in 30 deelnemende cafés. Het is een gratis bierfestival dus je hoeft geen ticket te kopen. Je kunt in elk deelnemend café starten en het leukste is om vooraf alvast je route uit te stippelen aan de hand van de plattegrond (in het biermenu). De afstanden tussen de cafés zijn maximaal een paar minuten lopen en is daarom hele leuke manier om de stad Utrecht te (her)ontdekken! Elk café werkt met proefglazen zodat je meerdere bieren kunt proberen.