Onafhankelijk smaakmakend magazine over speciaalbier

Biernieuws

10 jaar Naeckte Brouwers mét jubileumbier

Geplaatst op dinsdag 16 november 2021

Een decennium vol bierbelevenis en het opdoen van nieuwe ervaringen, het realiseren van nieuwe bieren, het bouwen van een brouwhuis, een tweede brouwhuis met proeflokaal en evenementenlocatie en het langzaam uitbreiden naar een grotere bekendheid in de wijde regio. In tien jaar tijd is Naeckte Brouwers gegroeid! Van huurbrouwers tot volwaardige brouwerij met drie brouwlocaties, twee proeflokalen en distilleerderij.

Heugelijke jaren dus, en dat willen de brouwers graag met jullie vieren. Ter gelegenheid van het jubileum hebben ze een stevig bier gebrouwen, 10% vol., waar de Russische tsaar trots op zou zijn geweest. Deze zogenoemde Russian Imperial Stout heeft voor een deel op verschillende eikenhouten vaten gerust en de kenmerken van de, respectievelijk, Islay whisky, cognac en rum overgenomen.

Vrijdag 19 november om 15.00 uur krijgt slijter Hans van Miltenburg waar ze tien jaar geleden de eerste fles Naeckte Non aan overhandigden, de eerste fles van het jubileumbier TIEN. Daarmee beginnen ze een jaar met feestelijkheden rondom het jubileum.