Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Hattrick voor Brouwerij Boon op Brussels Beer Challenge

    Brouwerij Boon zorgde op de Brussels Beer Challenge 2018 voor een nooit eerder geziene stunt. De Lembeekse lambiekbrouwerij won zo...

    Lees verder »
  • Brouwerij Oud Beersel scoort 2x goud op Brussels Beer Challenge

    Oud Beersel behaalde tweemaal de eerste prijs op de Brussels Beer Challenge 2018: de Oude Kriek van Oud Beersel sleepte een gouden...

    Lees verder »
  • Rodenbach Grand Cru haalt Goud op Brussels Beer Challenge

    De Brussels Beer Challenge 2018 kende Brouwerij Rodenbach en Brouwerij Palm samen vijf awards toe. De hoogste waardering, een goud...

    Lees verder »
 
Oerknal van Kompaan/Gulpener heeft vooral smaak en levenslust

Oerknal van Kompaan/Gulpener heeft vooral smaak en levenslust

Datum: 06-07-2018

Gulpener uit Zuid-Limburg heeft samen met Kompaan uit Den Haag een nieuw, eenmalig bier op de markt gebracht. De collaboratie heet Oerknal, een 5,5% juicy New England IPA. Tijdens de releaseparty in de Haagse brouwerij op 5 juli jl. is het eerste vat gezamenlijk aangeslagen door de directie en de brouwers van Kompaan en Gulpener. Kompaanbrouwers Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch zijn blij met het eindresultaat en roemen vooral de samenwerking met Gulpener. Met name het feit dat Gulpener veel waarde hecht aan goede grondstoffen spreekt de beide brouwers enorm aan.

Brouwer Steven van de Berg van Gulpener is onder indruk van de professionele instelling en creativiteit van zijn Kompaan-collega’s. Gulpener moest diep gaan om het gewenste eindproduct te halen. Steven hierover: ’’Eigenlijk is onze brouwinstallatie in Gulpen niet geschikt om dit soort bieren te brouwen, de dryhopping toevoegen in verschillende stadia is niet onze manier van werken.’’ Toch is het eindproduct verrassend lekker, ongefilterd, met een lichte bitterheid en heeft mede door het gebruikte oer-graan Emmer, een zachte afdronk. Het blijft bij deze eenmalige batch, dus wees er vlug bij in Den Haag en Gulpen.

« Terug naar overzicht