Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Bier! magazine viert 10-jarig bestaan met 40e editie

    Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is op de stand van Kenniscentrum voor Bier de 40e editie van Bier! magazine gelanceer...

    Lees verder »
  • Tynt Meadow van trappisten Mount Saint-Bernard nu internationaal erkend

    Sinds afgelopen juni wordt trappistenbier ook gebrouwen in Engeland. Tynt Meadow, het donkere bier gebrouwen in de Abdij van Mount...

    Lees verder »
  • 6e editie Bierfestival Mechelen

    Tijdens het weekend van 21 tot 23 september vindt de 6e editie plaats van Bierfestival Mechelen. Dit festival wordt georganiseerd ...

    Lees verder »
 
Oerknal van Kompaan/Gulpener heeft vooral smaak en levenslust

Oerknal van Kompaan/Gulpener heeft vooral smaak en levenslust

Datum: 06-07-2018

Gulpener uit Zuid-Limburg heeft samen met Kompaan uit Den Haag een nieuw, eenmalig bier op de markt gebracht. De collaboratie heet Oerknal, een 5,5% juicy New England IPA. Tijdens de releaseparty in de Haagse brouwerij op 5 juli jl. is het eerste vat gezamenlijk aangeslagen door de directie en de brouwers van Kompaan en Gulpener. Kompaanbrouwers Jasper Langbroek en Jeroen van Ditmarsch zijn blij met het eindresultaat en roemen vooral de samenwerking met Gulpener. Met name het feit dat Gulpener veel waarde hecht aan goede grondstoffen spreekt de beide brouwers enorm aan.

Brouwer Steven van de Berg van Gulpener is onder indruk van de professionele instelling en creativiteit van zijn Kompaan-collega’s. Gulpener moest diep gaan om het gewenste eindproduct te halen. Steven hierover: ’’Eigenlijk is onze brouwinstallatie in Gulpen niet geschikt om dit soort bieren te brouwen, de dryhopping toevoegen in verschillende stadia is niet onze manier van werken.’’ Toch is het eindproduct verrassend lekker, ongefilterd, met een lichte bitterheid en heeft mede door het gebruikte oer-graan Emmer, een zachte afdronk. Het blijft bij deze eenmalige batch, dus wees er vlug bij in Den Haag en Gulpen.

« Terug naar overzicht