Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Brons, zilver en goud voor Huyge

  Brouwerij Huyghe is een vaste deelnemer aan de gerenommeerde International Beer Challenge en won er in het verleden al tal van med...

  Lees verder »
 • Beste bier is voor het 2e jaar op rij Gouden Carolus Whisky Infused

  De Belgische bierconsumentenvereniging Zythos vzw reikt voor het 13de opeenvolgende jaar de ‘Zythos Consumententrofee’ uit aan...

  Lees verder »
 • Nationaal Bieronderzoek 2018: trend bewuster kiezen voor een bier zet door

  De Nederlandse consument duikt steeds dieper in de mogelijkheden van een divers bieraanbod. Hoewel pils nog altijd de onbetwiste l...

  Lees verder »
 
'Bier goed voor je liefdesleven'

'Bier goed voor je liefdesleven'

Datum: 12-05-2018

Je liefdesleven verbetert dankzij een of twee glazen bier per dag. Dat is een opmerkelijk weetje in de Bierista Bieropleiding. Deze opleiding startte een maand geleden en groeit explosief. In de eerste vier weken werden maar liefst meer dan 1000 online bieropleidingen verkocht!

Thuis
Bier drinken voor een beter liefdesleven, hoe zit dat? “Een of twee glazen bier zorgen ervoor dat je ontspannen raakt. Je wordt wat losser. Bier verbroedert en wordt vaak gedronken in een gezellige setting. Dat maakt dat je dichter tot elkaar komt en meer open staat om eh, je weet wel …”, legt biersommelier Alain Schepers uit. Samen met compagnon Maurice Buijs en diverse bekende bierdeskundigen ontwikkelde hij een online bieropleiding, waarmee iedereen heel eenvoudig, gewoon lekker thuis, bierkennis tot zich kan nemen.

Mannen en vrouwen
“Bier is natuurlijk ook wel een heel lekker onderwerp. In die zin is het geen verrassing dat dit zo aanslaat. Vooral veel mannen, maar zeker ook vrouwen, tussen de 25 en 45 jaar volgen de opleiding. Ook mensen werkzaam in retail en horeca schaffen de bieropleiding in groten getale aan. En toch wel opvallend, het blijkt een zeer gewild cadeau-artikel”, aldus Buijs.

Start voor meer bieravonturen
De belangstelling voor de Bierista Bieropleiding groeit nu er steeds meer gediplomeerde Bierista’s hun opgedane bierkennis in praktijk brengen. Eén van hen is culinair blogger Thomas Jansen (www.thomasculinair.nl) . Hij slaagde als één van de eersten. "De Bierista Bieropleiding is voor mij een mooie start voor nog meer bieravonturen. Als foodblogger kan ik dankzij de kennis uit de opleiding echt een extra dimensie aan mijn foodexperimenten geven!”

“Bierwoord’ verspreiden
De gediplomeerde Bierista’s krijgen de titel Meester in Bier. “Dat moet je natuurlijk met een knipoog zien. Maar met het diploma op zak heb je zeer waardevolle bierkennis opgedaan, waarmee je zelf proeverijen kunt geven en je vrienden kunt imponeren in de kroeg. Bovendien kies je zelf bewuster een bier, waardoor je nog meer kunt genieten van een goed glas. Door heel eenvoudig online kennis aan te bieden hopen wij dat het ‘bierwoord’ nog breder verspreid wordt”, aldus Maurice Buijs.

De bieropleiding
De Bierista Bieropleiding, de grootste en snelst groeiende online bieropleiding van Nederland, is verkrijgbaar via www.bierista.nl/bieropleiding. Direct na het bestellen kun je aan de slag met de cursus bestaand uit twaalf delen. Elk deel wordt afgesloten met een aantal vragen. Na twaalf delen doe je online examen, gewoon thuis vanuit je luie stoel. Als je slaagt krijg je een Bierista Bierdiploma en ben je Meester in Bier. De opleiding kost € 125. In mei krijg je - in verband met de Week van het Nederlandse Bier - 10% korting met de cadeaubon-code Bierista10WNLB.

« Terug naar overzicht