Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Bier! magazine viert 10-jarig bestaan met 40e editie

    Tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam is op de stand van Kenniscentrum voor Bier de 40e editie van Bier! magazine gelanceer...

    Lees verder »
  • Tynt Meadow van trappisten Mount Saint-Bernard nu internationaal erkend

    Sinds afgelopen juni wordt trappistenbier ook gebrouwen in Engeland. Tynt Meadow, het donkere bier gebrouwen in de Abdij van Mount...

    Lees verder »
  • 6e editie Bierfestival Mechelen

    Tijdens het weekend van 21 tot 23 september vindt de 6e editie plaats van Bierfestival Mechelen. Dit festival wordt georganiseerd ...

    Lees verder »
 
The Musketeers presenteert eerste bier van nieuwe reeks Bucketlist-bieren

The Musketeers presenteert eerste bier van nieuwe reeks Bucketlist-bieren

Datum: 11-04-2018

De Belgische brouwerij The Musketeers lanceert in aanloop naar de opening van haar nieuwe brouwerij in het Waasland eind 2018 een gloednieuwe reeks in haar gamma. De Bucketlist Series is een reeks bieren die spraakmakend anders zijn: beperkt in oplage, crafty van smaak en tegelijk erg doordacht gemaakt. De reeks vormt de persoonlijke bucketlist van de brouwers, waarmee ze de bierliefhebber willen trakteren op een verrassende smaakbeleving.

Ondeugende Theresa May
"What's the naughtiest thing you ever did?". Die vraag stelde een journalist van ITV News aan de Britse premier Theresa May. Ze werd enigszins verrast door deze vraag, maar antwoordde spontaan dat ze als kind met vrienden door de tarwevelden liep, en dat de boeren daar niet al te blij mee waren. Deze uitspraak vormde de inspiratie voor de naam van het eerste Bucketlist-bier van Brouwerij The Musketeers. "De namen van de bieren van de Bucketlist Series verwijzen naar wensen die mensen op hun persoonlijke verlanglijstje hebben staan. Als een gek door een tarweveld lopen, is zoiets typisch: het geeft je een gevoel van vrijheid, maar tegelijk ben je ook opgejaagd want het is toch een tikkeltje ondeugend.", aldus brouwer Stefaan Soetemans.

Run Through A Field Of Wheat
Run Through A Field Of Wheat is een hoppige tarwe-IPA. Het bier is licht troebel, bleekblond en heeft een alcoholpercentage van 6%. De typische volmondigheid van tarwebieren is gecombineerd met een milde bitterheid van 35 IBU. Het aroma is kruidig/hoppig door de combinatie van het typische tarwe-aroma en het florale citruskarakter van de gebruikte hoppen. "Als brouwers zijn we altijd wel into something hoppy, het liefst in een onverwachte combinatie. Run Through A Field Of Wheat maakt die originele koppeling: floraal en citrusachtig, en tegelijk ook de tarwe die doorsmaakt."

« Terug naar overzicht