Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Nederland passeert grens van 500 bierbrouwerijen

    Nederland heeft de magische drempel van 500 bierbrouwerijen gepasseerd. Hiermee is het aantal brouwerijen weer terug op het niveau...

    Lees verder »
  • Bijzondere kans voor een exclusief 6-gangen bierdiner

    Een unieke samenwerking tussen cause BEER loves FOOD & Brouwerij Frontaal heeft ervoor gezorgd dat op 1 september een smaakvol bie...

    Lees verder »
  • Oude graanpakhuis wordt bierbrouwerij met proeflokaal

    Waalwijk krijgt weer een eigen stadsbrouwerij. Brouwerij Sint Crispijn gaat het oude graanpakhuis op het voormalige ISCO-terrein i...

    Lees verder »
 
Duurzaamheidsverslag van Grolsch online beschikbaar

Duurzaamheidsverslag van Grolsch online beschikbaar

Datum: 16-05-2017

Het nieuwe duurzaamheidsverslag ‘Duurzaam Verduurzamen’ van Grolsch is nu online beschikbaar. Ben je benieuwd naar de activiteiten en doelstellingen van Grolsch op het gebied van duurzaam en verantwoord ondernemen? Bekijk dan het gehele online jaarverslag via www.koninklijkegrolsch.nl/dvo-verslag.

Volledig klimaat neutrale brouwerij in 2025
Andrei Haret, Algemeen Directeur Koninklijke Grolsch: “Duurzaam verduurzamen blijft onze uitdaging. Wij hechten daarbij grote waarde aan een duurzame en verantwoorde samenwerking in de gehele keten. Ik kijk er bijzonder naar uit om onze nieuwe ambitie op gebied van CO2; een volledig klimaat neutrale brouwerij in 2025 samen met diverse stakeholders te gaan realiseren. Ook zullen wij ons blijven inspannen om alcohol misbruik, met name onder jongeren terug te blijven dringen. De uitbreiding van ons assortiment met diverse 0.0% bieren vormt hierin ook een belangrijke schakel“.

Belangrijke duurzaamheids prestaties 2016
Hieronder staan enkele belangrijke duurzaamheids prestaties van Grolsch in 2016.
Waterverbruik 3,56 liter per liter bier, een daling van - 23% tov 2008
CO2 uitstoot van 6.05 kg eq/hl, een daling van - 21% tov 2008
Circulaire brouwerij; 99.8% hergebruik in de keten
Groene energie; 18% door eigen opgewekte biogas
Radler 0.0% op 80% van de evenementen als verantwoord non-alcoholisch alternatief
Bijdrage aan FAS boek ter stimulering bewustwording alcohol en zwangerschap gaan niet samen
Stichting Pak An samen met de Zwarte Cross opgericht

« Terug naar overzicht