Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Workshop Bierbrouwen bij Délirium Café

    In Delerium Café in Amsterdam kun je vanaf juni een workshop 'Leer je eigen bier brouwen'doen. Vanaf juni kunnen geïnteresseerde...

    Lees verder »
  • Groene stroom tanken bij Brand Bier brouwerij

    Werknemers, omwonenden en bezoekers kunnen in Wijlre voortaan groene stroom ‘tanken’, die is opgewekt door de Brand Bier brouw...

    Lees verder »
  • Een avond extreem Offline bij Oedipus

    In een wild sociaal experiment organiseert Oedipus een unieke lancering van het nieuwe bier Offline. Het gehele evenement is offli...

    Lees verder »
 
Noordt plaatst twee nieuwe lagertanks en komt met nieuw bier

Noordt plaatst twee nieuwe lagertanks en komt met nieuw bier

Datum: 15-05-2017

Op de dag dat Feyenoord op de Coolsingel gehuldigd werd in Rotterdam waren ze tien minuten verderop bij Brouwerij Noordt gewoon hard aan het werk. Twee nieuwe lagertanks van 40 hl zijn geplaatst en een nieuw bier is geïntroduceerd, een rechtstreekse aanval op de Radlers.

Peter Rouwen, brouwer van Noordt: “De twee nieuwe tanks van 4000 liter waren hard nodig. Ze vervangen twee 2000 litertanks en vanwege onze vloerbelasting zitten we nu aan onze grenzen. We beschikken nu over 40 hl extra capaciteit, maar nu kunnen we niet meer uitbreiden.”
Brouwerij Noordt is anderhalf jaar bezig en gaat als een speer. Ze brouwen niet alleen prijswinnende bieren, het is ook hét nieuwe bier van Rotterdam dat in steeds meer horecazaken verkrijgbaar is. Rouwen: “Het is niet aan te slepen. Het is ongelofelijk maar waar, 90% van onze productie blijft binnen Rotterdam, maar 10% gaat naar buiten. Door de nieuwe lagercapaciteit kunnen we nog een beetje meer gas geven.”

New England Session IPA
Bij Noordt zitten ze niet stil. “Ons nieuwste bier is een New England Session IPA van 3%. Dit bier is een rechtstreekse aanval op de Radlers. We brouwen het met melksuiker (lactose) en 5 verschillende hopsoorten. Het is een absolute smaakbom met weinig alcohol”, aldus een altijd trotse Rouwen.

« Terug naar overzicht