Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Winterbierfestival Leiden

  Op zondag 28 januari 2018 wordt de derde editie van het Winterbierfestival gehouden in Scheltema in Leiden. Tijdens het Winterbier...

  Lees verder »
 • Bavaria wil dat carnaval tot de officiële feestdagen gaat behoren

  Bavaria, familiebrouwer uit Lieshout, draagt carnaval al jaren een warm hart toe. Sterker nog, Bavaria = carnaval. Onder het motto...

  Lees verder »
 • De Vrienden van Amstel LIVE! maakt line-up 2018 bekend

  Organisator Amstel heeftt in een online video de line-up gepresenteerd van de 20ste editie van De Vrienden van Amstel LIVE!. Maar ...

  Lees verder »
 
Het BIERburo daagt brouwers uit! Wie brouwt de beste ‘Nederlands Nieuwe’?

Het BIERburo daagt brouwers uit! Wie brouwt de beste ‘Nederlands Nieuwe’?

Datum: 08-01-2018

De afgelopen jaren hebben we met z’n allen in Nederland een prachtige nieuwe biercultuur ontwikkeld. Iets om trots op te zijn. En toch knaagt er wat: want wat is nu een typisch Nederlands bier? We hebben onze versie van het bockbier, wellicht, en een Nederlandse interpretatie van Oud Bruin, waar zelfs de brouwers die het brouwen niet heel trots op zijn. Er zijn enkele manmoedige pogingen om ons verleden te doen herleven in Kuit of Luiks. Maar iets eigentijds ontbreekt. Ter gelegenheid van haar tienjarig bestaan daagt het BIERburo van Henri Reuchlin brouwers daarom uit met een wedstrijd ‘Nederlands Nieuwe’.

‘Nederlands Nieuwe’ is een nieuw bier dat wortelt in de lokale omgeving van de brouwerij. Dat kan zijn door gebruik van lokale ingrediënten, lokale bereidingswijze of door samenwerking met partijen uit de buurt. ‘Nederlands Nieuwe’ is een wedstrijd die open staat voor professionele brouwers. Een jury met bekenden uit de bierwereld zal de bieren beoordelen, zowel op kwaliteit als op originaliteit en creativiteit. Natuurlijk moet het bier goed in balans zijn. Het gaat niet om ‘hoe gekker, hoe beter’. De winnaar wordt bekend gemaakt op 13 juni 2018. Het winnende bier zal onder andere worden opgenomen in het assortiment van MITRA.

Hoe inschrijven?
Inschrijven kan door een mailtje te sturen naar NederlandsNieuwe@bierburo.nl. Aan de wedstrijd zijn geen kosten verbonden, anders dan een hoeveelheid van het gebrouwen wedstrijdbier. Inschrijving sluit op 1 maart 2018. Insturen van de bieren kan tot 1 juni 2018.

Over BIERburo
BIERburo is opgericht in 2008 door bierkenner/-professor Henri Reuchlin. Samen met haar partners versterkt het BIERburo de biercultuur in Nederland door het overdragen van bierkennis, leveren van projectmanagement, geven van PR- en communicatieadvies, organiseren van lezingen en proeverijen en het schrijven van artikelen en boeken. BIERburo is nauw betrokken bij inspirerende netwerken zoals de Kring van Familiebrouwerijen, Week van het Nederlandse Bier, StiBON bieropleiding en de Dutch Beer Challenge. BIERburo schrijft voor verschillende publicaties. Zo is Henri Reuchlin culinair redacteur en columnist voor Bier!, het toonaangevende biermagazine in de Benelux. Daarnaast is hij auteur van Van brood tot Brood over zestig eeuwen bier in de beeldende kunst en schrijft hij een bierlog op zijn website www.bierburo.nl.

« Terug naar overzicht