Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

  • Steel de show tijdens de feestdagen met Heineken gadgets

    We kennen ze allemaal wel: de gangmakers die vol overgave de sfeer erin proberen te brengen tijdens de feestdagen. Dit jaar gaat d...

    Lees verder »
  • Opbrengst Geniet & Geef

    In september brachten craft bierbrouwerij Jopen en Stichting Geniet & Geef een bier op de markt voor KiKa, Stichting Kinderen Kank...

    Lees verder »
  • Friethoes Schillenbier

    Nieuw: Schillenbier van Friethoes. Een onofficieel Weizen bier dat gemaakt is van hop, gerst en stukjes aardappel uit de frietfabr...

    Lees verder »
 
300 cafés openen op bijzondere wijze het bockbierseizoen

300 cafés openen op bijzondere wijze het bockbierseizoen

Datum: 05-10-2017

De toppen van de bomen kleuren donkerrood en het weer begint nu echt te veranderen. Nederland kan zich opmaken voor de warme, robuuste smaak van de herfstbieren. Op vrijdagavond 29 september vierde Brand “De eerste slok van de herfst”. In 300 Brand Proeflokalen werd feestelijk een vat Brand Dubbelbock aangeslagen. Ook de andere speciaalbieren, Imperator en Porter, zijn vanaf nu weer volop verkrijgbaar.

Eerste vat
In 300 Brand Proeflokalen werd op feestelijke wijze – onder andere met gedichten, bandjes en proeverijen – het herfstbieren seizoen afgetrapt. Zo ook in het 140 jaar oude Brand Proeflokaal Oosterling in Amsterdam, waar Brouwer Nils Reichhardt het eerste vat Brand Dubbelbock aansloeg met Oscar en Marcel Oosterling en Julius Jaspers.

Nieuwe traditie
Oscar Oosterling, samen met zijn broer eigenaar van Café Oosterling: “Bockbier werd in Nederland voor het eerst gebrouwen in Amsterdam, dat was 150 jaar geleden. Ons café bestaat dit jaar 140 jaar en is al meerdere generaties van onze familie. Een mooie gelegenheid dus voor een feestje! Het is een mooi en bijzonder initiatief om samen met zo’n 300 andere zaken het herfstbierenseizoen op deze manier af te trappen. Deze traditie gaan we zeker in stand houden.”

Dubbele rijping
Nils Reichhardt, Brand Brouwmeester: “Brand Dubbel Bock dankt haar naam aan de Dubbele rijping. Door gebruik te maken van gebrande gerst krijgt bockbier de typische robijn rode kleur en de kenmerkende rijke en robuuste smaak. Het bier heeft een krachtig karakter, met een licht zoetje. Als het guur, koud en nat is op een typische herfstavond is er niets lekkerder dan het weer trotseren om samen met vrienden te genieten in een warm gezellig café. Daar hoort dit bier bij. Ook Brand Imperator, het oudste speciaalbier van Nederland met een rijke smaak, en Brand Porter, een bier met milde karameltonen en een hint van verse koffie, zijn bieren die perfect passen bij de herfst.”

« Terug naar overzicht