Bier! magazine verschijnt sinds eind 2008. Het glossy lifestyle magazine over speciaalbier komt vier keer per jaar uit. Bier! magazine is voor de ware biergenieter een echt collectors item!

Recent biernieuws

 • Steel de show tijdens de feestdagen met Heineken gadgets

  We kennen ze allemaal wel: de gangmakers die vol overgave de sfeer erin proberen te brengen tijdens de feestdagen. Dit jaar gaat d...

  Lees verder »
 • Opbrengst Geniet & Geef

  In september brachten craft bierbrouwerij Jopen en Stichting Geniet & Geef een bier op de markt voor KiKa, Stichting Kinderen Kank...

  Lees verder »
 • Friethoes Schillenbier

  Nieuw: Schillenbier van Friethoes. Een onofficieel Weizen bier dat gemaakt is van hop, gerst en stukjes aardappel uit de frietfabr...

  Lees verder »
 
de Ste Kat; een klassiek abdijbier hip gemaakt

de Ste Kat; een klassiek abdijbier hip gemaakt

Datum: 30-09-2017

Brussels Beer Project en de Sint-Katelijnekerk lanceren op woensdag 4 oktober om 18 uur op de kerktrappen een nieuw soort abdijbier; de Ste Kat. Beide werelden, het Brussels Beer Project enerzijds en de Sint-Katelijnekerk anderzijds, zijn in het bier vertegenwoordigd, voornamelijk dankzij het enthousiasme van Priester Jérémie.

Kerk weer in het lokale leven brengen
Samen met de drie andere jonge priesters van Sint-Katelijne, is deze heel enthousiast over het idee om de kerk te heroriënteren naar het hart van de buurt en om haar het best te integreren in het lokale leven. Brussels Beer Project was op zijn beurt heel gemotiveerd om een nieuwe wind door de redelijk traditionele bieren te blazen.

« Ste Kat’ », het bier dat beide werelden herenigt
Het idee was om een “kerkbier” te brouwen dat open staat voor de hele wereld. Het bier behoudt de typische gistesters, kenmerkend voor abdijbieren. Daarnaast heeft het bier moderne smaken: een zekere bitterheid met florale noties en noties van papaja. De hoppen van de Nieuwe Wereld maken de Ste Kat’ meer exotisch dan haar zusters. In het kort: een mix van een traditioneel Belgisch brouwsel met de durf om te veranderen maken van de Ste Kat’ een modern biertje.

Een gezamenlijk project
De productie van de Ste Kat’ zal gerealiseerd worden in de brouwerij te Dansaert en wordt aanvankelijk geschat op een 50 000 tal flesjes. De Sint-Katelijnekerk zal zelf leveren aan een groot aantal cafés en restaurants rond de kerk, net als aan de particulieren die de kerk bezoeken. Alle winsten, beheerd door de non-profit organisatie “Amis de Sainte Catherine”, worden gebruikt voor kerkrenovaties en zal voornamelijk een bedevaart toestaan naar Puy-du-Fou voor hen die een dergelijke trip, vol emoties en ontdekkingen, nooit zouden kunnen doen! De Ste Kat’ zal net zoals de andere bieren van BBP naar verre uithoeken reizen.

« Terug naar overzicht